The Legends Rockfest je na spadnutí

  • Číst 5619 krát

Letošní, v pořadí již šestý, hudební festival The Legends Rockfest se tradičně koná v kempu U věže v Hořicích v Podkrkonoší, a to od pátku 21. do soboty 22. července. Od začátku do konce doslova nadupaný program láká návštěvníky i na řadu doprovodných akcí. Headlinery jsou skupiny Arakain a Škwor, tradičně výborné vystoupení se očekává také od Dymytry či Limetalu. Těšit se můžete i na Viléma Čoka, Krucipüsk, Dogu, Komunál, Traktor, Hlahol či z mladší generace na Soustrast nebo The Snuff. Festival zahájí v 16 hodin skupina Anarchia. Konečnou tečkou za festivalem pak bude vystoupení kapely Rimortis.
„Ani nevím, pokolikáté budeme s Dymytry na The Legends Rock Fest v Hořicích vystupovat. Co ale vím jistě, že se na tuhle po všech stránkách vymazlenou akci pokaždé moc těším! Je to asi tím místem, super areálem, nebo snad vynikajícím zázemím pro kapely i fanoušky, možná dobrým jídlem a pitím…asi je to tím vším a ještě mnohem víc, proč mě tenhle fakt super festival tak baví! Třikrát za sebou jsme vyhráli hlasování návštěvníků, což je pro nás velká odměna a radost. Doufáme, že i počtvrté zaútočíme na přední příčky. Každopádně slibujeme, že i tentokrát přivezeme pořádnou show a že se všichni společně pořádně pobavíme,“ uvedl za kapelu Dymytry rocker Proth.
Jako každý rok, i letos nemůžou chybět již zmíněné doprovodné akce. Soutěži o NEJpopupárnější kapelu festivalu se dostává stále většího věhlasu. Objektivitu této soutěže neurčuje nikdo jiný než samotní fanoušci. Ti vhazují do připravených nádob hlasovací žetony, a tak hlasují pro toho, jehož vystoupení se mu líbilo nejvíce. Vítěz obdrží speciální cenu - sošku ruky se zdviženými prsty v typickém rockerském gestu. Ale ani fanoušci samotní nepřijdou zkrátka. Mohou soutěžit o titul nejoriginálnějších fans dané kapely nebo festu. Toho mohou docílit například neotřelou úpravou svého zevnějšku. Tradičně budou opět osobité autogramiády, kdy se fanoušci mohou na chvíli setkat s účinkujícími rockery, těšit se můžete i na řadu dalších soutěží s odměnou bezpočtu zážitkových cen.
Pro návštěvníky je zajištěno občerstvení všeho druhu, kvalitní sociální zázemí, dostatečně velké parkoviště i různé možnosti ubytování. Během víkendu mohou účastníci festu navštívit nedaleké prvorepublikové retro koupaliště Dachovy, nebo si mohou prohlédnout přilehlou Masarykovu věž samostatnosti s výhledem na celé Podkrkonoší.
Pro ty, kteří zavítají na The Legends Rockfest, je návštěva hořického festivalu zároveň dobrým tipem na víkend strávený v Královéhradeckém kraji. V tom jim jistě napomůže i festivalový zpravodaj, kde se dočtou nejen potřebné informace k celé akci, ale naleznou zde i tipy na výlety do nejzajímavějších koutů regionu. Vstupenky v místě festivalu jsou připraveny v dostatečném množství.

(Více informací najdete na festivalovém webu: www.thelegendsrockfest.cz).