Slušné chování

  • Číst 2654 krát

Dneska jsem se dočetl, že český děti v testech úrovně vzdělání výrazně zaostávaj za řadou civilizovaných zemí. No to je překvapení!
Ještě k tomu dodají nějaké znalkyně v oboru pedagogiky (od někud od stolu) že je to tím, že máme zaostalé školství, které ještě stále nutí děti učit se věci nazpaměť.
Jak je teda možný, že dřív, když se děti učili všechno, nebyl internet ani chytrý telefony, bylo naše školství příkladem pro Evropu?
Do základky jsem nechodil v devatenáctým století a i tak jsme v klidu dostali facku, když jsme se chovali jako opice a doma druhou. Učili jsme se, nebo jsme dostali kuli a doma bylo veselo...
Nemám pocit, že by můj duch byl tím násilím nějak potlačovanej. Jen jsem se naučil, že jsou situace, ve kterých se něco a někdo respektovat musí.
Dneska patnáctiletý děti šikanujou učitelku a eště si to natočí na telefon. Doma jim pak rodiče daj pochvalu, že učitelka je kráva a že je dobře mít svůj názor.
Je tak nutný neustále lézt do zadku únii a všem těm pokryteckejm chráničům lidských práv? Je? Tak se ale pak nedivme, že naše děti už nebudou umět ani správně číst a počítat trojčlenku. Kdo ochrání právo dětí bejt slušně vychovaný a vzdělaný?!
Já s klidem prohlašuju "zlatá Marcelo, Zdeno, Toničko, zlatý všechny paní učitelky z doby, kdy já byl na základce, rád vzpomínám i na těch pár facek, co nám občas chyběly k slušnýmu chování!"