Mad Ride – to je vždy rodinná jízda

  • Číst 2028 krát

Tuhle partičku znám už velice dobře, jednou jsem je náhodně pozval k sobě do klubu na koncert a od té doby už v Berouně hrají skoro pravidelně. Proto ani neodmítli moje pozvání na charitativní koncert pro Klubíčko, který pořádám každý rok v lednu. Je to skoro rodinná kapela - táta Ruda (basa, zpěv) a jeho dvojčata Petr (bicí) a Tomáš (kytara, zpěv) +kamarád kytarista Jakub z Černošic, který dorazí na koncert vždy jako první, je skoro člen rodiny. Své muzice říkají - big beat z Hostouně. Texty jsou ze života a zásadně v češtině a to se mi u nich taky moc líbí. Nehrají si na žádné hvězdy a vždycky to pořádně rozjedou.

Úvodní skladbu na CD Bábu hrají téměř vždy na začátku koncertů, tak proto je možná i jako první na placce. Energická, svižná jízda s velmi zajímavou kytarou. Jízda pokračuje posledním chlapem – „Jednou budou ženský brečet, já se budu smát“ Texty jsou sice v češtině, ale člověk se musí soustředit, aby zachytil pointu textů.

Největší hitovka, která zaujme jak na CD, tak při koncertě je „Karlovy Vary“. Vždy zvedne lidi, kteří si s kapelou společně zahalekaj.

Placka pokračuje dalšími songy, které při opakovaném poslechu zalezou příjemně pod nehty a zjišťují, že mi nějakou dobu zůstávají v hlavě a to je možná to nejhlavnější.

Těším se na další rodinnou jízdu, slyšel jsem i další nový skladby při posledním koncertu a tak doufám, že nás brzo MAD RIDE potěší pokračováním v podobě dalšího CD.