Do Holýšova přijel Traktor

  • Číst 3221 krát

Turné Prach a vzduch kapely Traktor začalo 20. 10. 2017 v Mostě. V městě, kde se koná každoročně festival Pekelný ostrov, uskutečnila kapela svoji předposlední zastávku. Přesně tak! Desátý místo koncertu byl Kulturní dům v Holýšově. Momentálně už čeká kapelu poslední zastávka v Praze 23. 11.

V sobotu 18. 11. se lidi začali scházet už před 19tou hodinou před vchodem. Venku zima a všichni už natěšení až se dostanou dovnitř. Když začali pouštět, začala menší mačkanice. Najednou se vše zastavilo – měli chybu v softwaru, což naštěstí hned vyřešili. Fronta postupně ubývala a lidí s páskou přibývalo. Byla možnost koupit si lístek na místě za 350Kč.

IMG 20171118 200734

Před autogramiádou Traktoru si udělali všechny tři vystupující kapely společnou fotku. V půl osmý začali chlapi z kapely rozdávat podpisy, úsměvy a fotky.

Support Forrest Jump měli čest začít. Pro mě osobně neznámí, avšak nelituji, že jsem je slyšela na živo. Hardcore kapela z Bučovic už vystupovala na větších festivalech jako je MoR, Metalfest nebo třeba Basinfirefest. Není teda divu, že to na podiu rozjet umí. Zpěvák přišel na podiu, vzal do ruky mikrofon, rozpustil vlasy a začal zpívat. Zbytečně nezdržovali proslovy, protože neměli tolik času a hráli skladby jednu za druhou. Sál se začal postupně plnit.

Ani tomu nebylo 10 minut, co Forrest Jump dohráli a už začalo vystoupení special guest Booters. Pražská kapela nám předvedla crossover-rock'n'roll. Založení Booters bylo o 10 let později než předchozí kapely. I přes několikaletý rozdíl si nevedou špatně. I oni vystupovali na větším festivalu jako je MoR, BFF a Rock of Sadská. Mimo jiné přispěli na charitu „Srdci blíž“. I přes efekt „mlha“ bylo velice skvěle vidět, že do toho dávají všechno. Ze zpěváka Martina Šáry úplně tekl pot a ani přesto na intenzitě neubral. I přes žánrový rozdíl sklidili obě kapely velký úspěch v podobě potlesku a pískání posluchačů.

IMG 20171118 205212

Traktor převzal nedávno Zlatou desku za album Tmel. Jak už prozradili na sociálních sítí, fanoušci předem věděli, že se můžou těšit na skoro 2 hodinové vystoupení s novým programem. Připravené měli osvědčené písničky z jejich posledních 3 alb a dokonce i skladby, jenž ještě nikdy do koncertního playlistu nedali.

Kulturní dům narván skoro k prasknutí. Pro lidi s rockem v srdci ideální místo kam jít s přáteli, potkat zde „staré“ známé anebo se seznámit. Spousta fanoušků v tričkách z merche Traktor už nedočkavě čekající až hlavní kapela začne. Netrvalo dlouho a okamžik, na který se všichni těšili, se uskutečnil. Oči všech přítomných koukaly jen na podium. Hned na začátku pyrotechnický efekt „prskavky“.

IMG 20171118 214745

Hodně lidí si psalo o písničky. Kapela dala na názor lidí, ale i na svůj a z 95% se shodoval. Zazněla zde ironická skladba Neber si rockera, velice oblíbená Sybil, „romantické“ Děvka č. 5, Láskožrouti a spoustu dalších (Vstaňte, pane Lincolne!; Letokruhy; Artefuckt; Masky; Tmel; Katakomby….). Lidi nabití rockovou energií si koncert užívali na plno. Zapařili na všechny skladby a i na pomalejší pár párů odešlo trochu stranou, aby si zaploužili.   

Chytlavé texty, světelné i ohnivé efekty, velká obrazovka, příjemná atmosféra a úžasní fanouškové – co víc si přát. Snad jen, aby to tak bylo i nadále.

Pro Rockpalace Miri Koky Kokošková