Invader – československá heavymetalová pochoutka

  • Číst 5649 krát

Invader – heavy metalová parta přišla letos na scénu s debutovým albem Invader 2017. Kapela vlastně vznikla v roce 2013, ale začala až v květnu 2016. Říkají o sobě, že jsou československá kapela, protože dva členové jsou ze Slovenska. Ostatní jsou víceméně z Plzně a Západních Čech.

SESTAVA KAPELY:
Charlie B.B - zpěv
Miroslav St. - Iron - Hoch - kytary, sólová kytara
Karol Charlie Komenda - kytary, sólová kytara
Invader - kytary, sólová kytara
Richard Edelmann - baskytara
Jozef Koscelansky - bicí

Jelikož jsem o ní nikdy neslyšel, (nelze znát všechny kapely z toho obrovského množství) tak na první dojem jsem myslel, že je to nějaká počítačová bojová hra. Ale při poslechu placky jsem zjistil, že nejsem až tak daleko od pravdy. Sice to není hra, ale o boji je to hodně. Na fošně je 10 skladeb a přes 60 minut k poslechu.

Už od první skladby „Sniper“ jsem dostal takový ten dobrý pocit, že poslouchám po delší době jedno z nejlepších CD na naší československé scéně. Skvělý kytary doplněné vynikajicí basou a velmi charizmatický zpěv s vokály který je dobře zapamatovatelný. A to nemluvím o bicích – dynamické a nápadité. Navíc text mě strhnul do příběhu, hlavně ten závěr…“raděj zemřít v boji, nežli žít na kolenou“. Další věc mě zaujala svým střídáním tempa.

Rozhodně opět navozuje atmosféru dalšího strhujícího příběhu o svatyni – knihu duší před světem ukrytou.
Ovšem song „Babylón“ mě dostal na kolena, až tak, že jsem si ho musel pustit hned několikrát za sebou. A navíc mi dodal inspiraci jako muzikantovi pro další psaní. Nechci se do podrobna rozepisovat o dalších skladbách. Chci vám nechat kus tajemství a překvapení až budete mít možnost si to také vychutnat.

Napadlo mě při poslechu ….jako bych cítil v těch výpravných a bojových eposech ždibec Iron Maiden a špetku Manovar jako koření do československého metalového guláše,pěkně pikantního a kořeněného.

Takže, kdo má hlad a chuť, může se pustit do ochutnávání této kulinářské heavymetalové bašty. Věřím, že si velmi pochutná, tak jako já.

Pro Rockpalace Martin Hruška