Dilated vyráží s Harlej na turné

  • Číst 7130 krát

Cestu kamarádů z kapely Dilated sleduju už hodně dlouho. Tehdy mě nadchli na nějakém festu, kde hráli před Alešem Brichtou. Když zamícháte dobrou muziku a velice atraktivní zpěvačku s výborným neufňukaným hlasem, vznikne dobrá třaskavina :-)). Každopádně Dilated vydali nejen fung nový singl, ale prezentují s ním i nový videoklip a budou křižovat republiku s nikým menším, než s kapelou Harlej. Důvod si popovídat s kamarádem, advokátem, managerem a kapelníkem kapely v jedné osobě – Pavlem Košařem.

Ahoj Pavle, a hned na přímo, jak se kapela jako Dilated dostane k veličině Harlej?
Nazdar draku, vlastně podobně, jako jsem poznal tebe. Když jezdíš a hraješ, potkáváš různý lidi a hodně z nich na festech stále dokola. Tak jsme na sebe několikrát mrkli a mávli s klukama z Harlej, když jednou v Litoveli nám řekli, že to tam dobře sázíme a zda bychom s nimi nechtěli vyjet jaro nebo podzim. Tehdy jsme z rodinných důvodů nemohli tak časově náročné turné dát, ale letos jsme už nabídku rádi přijali. Průnik našich fanoušků je veliký, a je to pro nás šance se ještě více zarývat do hlavy nových fans.

Čekají vás narvané sály, jak se na to těšíte??
Brutálně moc! Měli jsme roční pauzu k nadechnutí, kdy jsme skládali a odehráli cca 10 koncertů, protože jsme po 3 letech intenzivního koncertování potřebovali v osobních životech srovnat plno věcí. No a návrat na prkna co znamenají svět spolu s Harlej na koncert s průměrnou návštěvou kolem 800lidí je pecka. Už jsme pár podobných koncertů odehráli, ale nikdy celé turné. Je to ale i velká zodpovědnost, abychom kluky nezklamali a jako předkapele se nám dařilo jim fanoušky správně nažhavit.

Kdy celý cirkus startuje, kde a kolik zastávek vás čeká?
Před 14dny nám posunuli začátek turné už na 22.9.2017,což nám udělalo trochu čáru přes rozpočet, páč připravuje i speciální podiovou schow, a ne všechny prvky máme už z výroby dodané. Startujeme v Bělé u Ledče nad Sázavou, tak doufám, že se vše stihne a bude to v plné palbě. Kapela makala a z hudební stránky máme playlist nadřenej. Kdo nikdy nesestavoval playlist, tak neví, jaká je to makačka a kolik hádek z toho vzniká .

21459888 1500894953324582 1713470952 o

Jak jde skloubit civilní život s takovou šnůrou?
Těžko… stačí se podívat na skóre našich starších a známějších kolegů, jak jsou na to s rodinami… Přes léto jsme sekali doma latinu, pomáhali, utírali dětem zadky a jinak honily plusové body, abychom je mohli na podzim ztrácet. Nicméně plánujeme i dvě přespání s rodinami, aby fotři taky vyvezli ;-)

Budete mít upravený playlist, kde na nás bude čekat nějaké překvapení? Třeba v podobě něčeho, co už jste dlouho nehráli, nebo v podobě nějakého coveru?
Kdo ti to řekl? No fakt jo… jsou tam 3 novinky resp. 2 úplné novinky z připravované desky, včetně singlu Flashback. A comeback jednoho staršího songu přišel i s příchodem nového basáka – konečně se do playlistu vrátil singl 5. hřích, podle kterého byla pojmenovaná naše první deska. Téma cover je stále aktuální, ale ne vždycky najdeme v kapele shodu co to bude.

Vy také máte nový singl – jak a kde vznikl, kdo skládat kdo textoval, o čem singl je, zvládli jste to sami, nebo jste si pozvali hosty?
Jasně, okrajově jsem to už před chvilkou zmínil. Jde o song Flashback a vypustili jsme ho rovnou i snovým videoklipem. Koukali jsme kolem sebe, jak se všichni cpou do Crossoveru a jednou jsme na koncertech spustili něco jinýho a panečku jak to zafungovalo! Sáhli jsme k rock n´ rollovým kořenům a riffům. Není to úplně klasika, tak jsme to chtěli zmáknout sami.
*Předpokládám, že singl budete prezentovat i na šňůře s Harlej, ale je možné si singl poslechnout někde na internetu?
jasná věc: https://www.youtube.com/watch?v=QF9Nrgb3Wlw, případně i na www.bandzone.cz/dilated

Dá se říci, že je singl předzvěstí regulérního CD, nebo si na cédéčko ještě počkáme? Máte něco rozpracovaného, nebo pak až „bude hořet“ termín?
Dva songy už budeme hrát na turné, abychom je vyzkoušeli „na lidech“ a další nápady už dáváme na hromadu. Kdy bude placka nevím, příští rok nás čeká koncertně dost náročnej, ale blíží se. Máme už i vybraný studio kde to budeme točit.

21534657 1500894946657916 252847063 o

Vy máte i nový videoklip – Dilated měli vždycky dobré klipy (máte výhodu krásné zpěvačky -)) Jaké téma klipu jste zvolili nyní? Kde se klip točil?
Tak trochu jsme už vyrostli a klip vtipně odráží realitu života našich vrstevníků. V klipu tentokrát nenajdete žádné 100x obehraná zamilovaná klišé, nahý holky a skoro žádný drogy . Největší otazník byl, zda nám někdo na tu srandu půjčí cca roční dítě… půjčil ;-). V tomhle klipu se paradoxně dostane kapela do záběru až v jeho druhé polovině a málem mi doma rozdupe celý gauč. Pravda je, že jsme chtěli zariskovat a udělat něco úplně jiného než ostatní s mnoha ohranými scénami bez nápadu. Jsme starší a myslím, že mnoho našich fans se v tom trochu s nadsázkou najde a mnoho mladých se nám bude smát, že takhle to u nich nedopadne!

Minulý rok si se věnoval více rodině, měli jste šťastnou událost, tuším už druhou viď? Z tebe se také stal pan právník/advokát, nemělo to dopad na kapelu? Kteří muzikanti s tebou vlastně vyrážení na šňůru a kdo tvoří kapelu Dilated?
Jasná věc, já si vždy dělám srandu, že minulý rok jsme měli rodící pauzu. V roce 2016 přirostl počet dětí muzikantů o 3 + jedno nové početí. Svoji práci zbožňuju a popravdě málo kdo z kolegů z práce si mě umí představit na koncertu a málo kdo kámošů z muziky zase jako advokáta. Ale advokáti nejsou jen suchaři, ostatně to dokazuje i můj nově rozběhnutý projekt advokatiprorockery.cz – koho to zajímá, koukněte na web ;-), ten ale poběží až od 10. 9. 2017. Dopad na kapelu nebyl tak drastický, jak jsem čekal. První rok vlastní praxe byl hroznej mazec na čas, ale teď mi to už dává časovou svobodu a není tak problém třeba odjet na koncert kdykoliv něco přijde.
Jinak kapela má už mnoho let tvrdý jádro, jehož součástí je naše frontmanka Lucy, kytarista Ondra a buben Jakub. Akorát pozice basáka se stále mění, nicméně teď už snad od 2016 definitivně už Ondra Stehlík, náš bachař z Milovic :-D.

Záběrem, kde najdeme informace k turné a konečně o kapele jako takové?
Jako každá pořádná parta máme web, facebook, bandzobe, youtube kanál atd.

Popořádku tedy:
www.dilated.cz
www.facebook.com/dilated.cz
www.bandzone.cz/dilated
www.youtube.com/user/dilatedrock

Co vzkážeš rockovým fanouškům Rockpaláce?
Normálně vzkazujme fanoušků, aby zvedli prdel a chodili se bavit mezi lidi, ale fanoušci Rockpaláce jsou, jak od tebe vím, srdcaři co to tak prostě mají. Proto bych jim snad jen popřál hodně super podzimních zážitků nejen s Dilated a Harlej, ale i ostatníma partama.

A je tu soutěžní otázka o 2x2 Cd a zní: Jak se jmenuje nový klip kapely Dilated? Odpovědi zasílejte na mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Uzávěrka bude 22.9. ve 24:00 hod. .