Messalina, Karin, Bobin a nový klip!

  • Číst 2594 krát

Kapela Messalina z Karviné, kde je kapelníkem náš dopisovatel Ruda Schweser, prochází nyní poměrně zvláštním obdobím. Kromě jiného, právě v této době se chystá do studia, protože se jí podařilo vypotit poměrně slušný song a myslí si, že by zase měla o sobě dát malinko vědět. K tomu songu se chystá i videoklip a mělo by to nést jakési poselství nebo takový malý objev z oblasti esoterie. Zpěvačka Karin Babczynská je gravidní a jako finální produkt se to jeví na dva malé rockery, kteří budou bráni v potaz jako náhradníci případných budoucích odpadlíků. Na co bude kdo hrát, se rozhodne později dle dispozic ještě nenarozených dvojčat, podle toho jaké případné rošády v personální oblasti kapelu čekají. Ale jak říká kapela – žádné změny se nechystají a nikdo se vyhazovat nebude, protože jde o hovno a kapela se zuby nehty brání tomu být slavná a daří se jí to. Ale jedna změna přece jen nastat musí. Kdo v době nepřítomnosti zpěvačky vezme alternaci, než se Karin za mikrofon vrátí?? Bylo by na výsost žinantní, aby Karin odbíhala mezi kojením na koncerty či zkoušky, ať už by kojila kohokoliv. Tuto nevděčnou roli alternujícího pěvce přijal Bobin Žídek, který s Messalinou už do činění leccos měl a dokonce v této kapele zpíval, takže repertoár mu není úplně cizí, i když některé nové songy se přece jen musel naučit. Čili do jedné řeky se vstoupit dá a nejen dvakrát. Bobina by jste ale měli hlavně znát z jeho působení s orlovskou powerovou smečkou AHARD, takže se dá říct. že to je ostřílený kozák a kapela Messalina je moc ráda, že nabídka na tento dočasný post nebyla odmítnuta a je za to velmi vděčná

Bobine, co jsi dělal po odchodu z Ahardu a proč jsi vlastně odešel??
Takže, po odchodu z kapely Ahard jsem přemýšlel dlouho, co asi budu dělat. Ale bohužel, když do kapely vstoupí ženská už je malér. No a to byl ten důvod. Rudo ty moc dobře víš, o čem mluvím. Tak nějak to bylo. Nechci to rozvádět. Ať si v tom udělá jasno, kdo jak chce. …. Asi po půl roce jsem dostal nabídku do kapely Všichni Czerti a to bylo docela fajn. Loňského roku v prosinci to skončilo. Něco nebylo v pořádku, ale už je to pryč.

Přijal jsi dočasné místo v kapele Messalina, může to znamenat, že až se Karin vrátí tak vše skončí.To ti nevadí??
Nevadí se nedá říct, ale už jsme se spolu takhle domluvili. A slovo platí…. Jsem pouze alternace a tak to taky chápu.

bob

Muziku už děláš hrozně dlouho.Neunavuje tě to už??
No měl jsem asi 20 let takovou pauzu. A za to že ji dělám opět a rád. Vděčím hlavně Martinovi Molnárovi - toho jistě znáš. Byl to první člověk, který mě oslovil, jestli bych to nechtěl s kapelou Bubblemetal zkusit….No tak jsem to zkusil a pak byly ještě jiné kapely - Ahard především. Vždycky to vypadalo dobře, ale měl jsem nějak smůlu na lidi.

Nebudu se ptát na plány, ale zeptám se na nějaké hudební přání nebo sen. Existuje nějaký?... Ale mám na mysli něco reálného.
Mé sny o něčem se rozplynuly. Za prvé jsem už na to starý, abych ještě snil o něčem, co nejde. A za druhé stejně by to nešlo. Protože někteří muzikanti si zkrátka nesednou. To se netýká mne.

Mezi kapelami to dost personálně vře a asi to není nic úplně neobvyklého. Taky se pořád něco děje a není to zrovna nic moc pozitivního. Co si myslíš o české hudební rockové scéně, co by bylo dobré změnit??
Nezměníš nic. Lidi se musí změnit a brát věci jak jsou. Stejně s tím nikdo nic neudělá…

bobajs

Zpíval jsi už všude možně. Kde ses cítil nejlépe??
Myslím si, že asi v kapele Pomněnky. A také Bubblemetal. No rád bych v tomto ohledu ještě zmínil kapelu Všichni czerti.

Pokud hledáš nějaké stabilní místo v kapele, rád bych ti tady dal možnost se projevit. Třeba co hledáš, co by tě bavilo a jak by to celé mohlo vypadat. Třeba tě někdo osloví. Tak do toho.
Děkuji, ale já poslední dobou jsem už jenom pořád jako nějaká alternace. Nečekám a nehledám už nic natrvalo. Mé sny o kapele, která by stála za to, se rozpadly.

No zníš mi dost rezignovaně, ale naštěstí sám vím dobře, že muzika je sice fajn, ale taky umí leccos vzít a nejenom dávat. Tak ti přeji hodně štěstí a věř mi, že to nutně nemusí být spojeno s hudbou. Děkuji za krátký rozhovor.

kARIN

Tak jak vidno, kapela má před sebou tak trochu složitou dobu, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout. Nakonec - narození dětí je vždy fajn událost a nemělo by to být nic smutného ba naopak. Přejeme Karině, ať vše dopadne co nejlépe a ať se rodí kromě dětí také dobré nápady v muzice a to nejen Messalině.

Pro Rockpalace Ruda Schweser