Svět podle Protha - Proč je čistá energie solárních panelů špinavá?

  • Číst 2928 krát

A tak je to se vším...Ekoaktivisté (už víme, že je poznáme podle toho, že nepoznají smrk od angreštu) ničemu nerozumí, ale o to víc křičí. A čím víc křičí, tím víc je veřejnost slyší. No, a čím víc je veřejnost slyší, tím víc je musí poslouchat politici. Takže máme povinně v naftě tu prasárnu z řepky, o níž všichni motoráři od začátku ví, že to je prostě čistý zlo, který ve finále zatíží přírodu násobně víc, než celá nafta z ropy. Ejhle, Evropa po letech upouští od výroby bionafty. ČR samozřejmě ne. Šílenost posledních let kolem fotovoltaiky se dá jen těžko popsat. A ejhle, ono je to vlastně zase špatně. Panely zničí přírodu víc, než všechny uhelky a jaderky dohromady. Kdysi jsem viděl rozhovor s energetikem, který tohle všechno říkal, navíc připomněl, že jsme kdysi měli stovky vodních elektráren, ale dnes na ně nejde dostat povolení od úřadů. Dokonce tenkrát upozorňoval na to, že ty panely mají omezenou životnost a že jejich likvidaci zaplatí nakonec stát. Jenže ten pořad běžel ve 4 ráno na dvojce.
Ono je to těžký, když se celý odvětví založí na prapodivným výzkumu doktora Helmuta Bimbu (za pár let vyjde najevo, že to byla vlastně seminární práce studenta prvního ročníku).
Krásným případem je tažení proti tuku ve stravě v Americe, výsledkem jsou tlustoprdi závislí na cukru v tyčinkách a limonádě.
No prostě, tímto volám všechny seriózní vědce, konstruktéry, vývojáře...MUSÍTE VÍC ŘVÁT, musíte se cpát do televize, musíte pořádat demonstrace za práva poctivý nafty. Já vím, nemáte to v povaze. A prázdnej sud nejvíc duní, bohužel...

Zdroj ZDE