Pozor! Zemětřesení exkluzivně příští rok v Hořicích!

  • Číst 4462 krát

Projekt Zemětřesení se po krátkém úspěšném podzimním turné exkluzivně chystá na několik letních festivalů. Absolvují pouze tři vystoupení v ČR - a my si velice vážíme toho, že se pánové rozhodli vystoupit právě u nás! Historicky první česká "supergroup", Legenda s velkým L, zahraje v původním složení Aleš Brichta (zpěv), Miloš Dodo Doležal (kytara, zpěv), Vlasta Henych (baskytara) a Štěpán Smetáček (bicí).

Historie projektu Zemětřesení se začala psát v roce 1992, kdy byly v anketě Černá vrána zvoleny čtyři nejpopulárnější české hudební osobnosti v jednotlivých oborech. Jako repertoár nově vzniknuvšího společného projektu si pánové Brichta, Doležal, Henych a Smetáček vybrali písně Jiřího Schelingera. Chtěli navázat na jeho nedokončené album Zemětřesení, které dalo skupině nakonec i název, a zároveň představit Schelingerovy skladby v nové, modernější podobě. V roce 1993 pak vyšla stejnojmenná studiová deska.

Po 25 letech od jejího vydání nastala příležitost znovu připomenout jak tento projekt, tak hudební odkaz Jiřího Schelingera. Po období příprav se čtyři hudebníci, jež můžeme mezitím již směle nazývat legendy svého oboru, opět společně vydali na krátké koncertní turné po České a Slovenské republice. O pětadvacet let profesních zkušeností vyzrálejší, ale neméně zapálení do společné věci. Jako host s nimi vystupuje i bratr Jiřího Schelingera Milan, který je také hudebníkem.

Projekt Zemětřesení vystoupí na The Legends Rockfestu v Hořicích v pátek 19. července v 19:00. Sejdeme se všichni pod pódiem!