Devátý ročník The Legends Rockfestu Hořice odtajnil line-up včetně jednoho vzácného vystoupení

  • Číst 8260 krát

The Legends Rockfest Hořice je opět prvním ze všech českých festivalů, který zveřejnil kompletní program na příští rok. Program je celkově sestaven z české rockové a metalové klasiky i pár nových a originálních jmen. A i letos se pořadatelům povedlo zařídit jedno výjimečné vystoupení, které se v roce 2020 exkluzivně odehraje pouze v Hořicích.

Devátý rok Pod Věží

The Legends Rockfest našel své tradiční místo konání v areálu Pod Věží ve východočeských Hořicích. Tradiční je taktéž termín – třetí červencový víkend. Devátý ročník festivalu se bude konat 17.-18. července 2020. Program je od začátku postaven na konceptu skutečných legend naší rockové a metalové scény, doplněném mladými či méně známými kapelami, které tak dostávají šanci představit se širšímu publiku.

Výjimečné vystoupení: Alice s Danem Bártou

Na plakátech pro rok 2020 svítí největším písmem vystoupení skupiny Alice s původním frontmanem Danem Bártou. Česká rocková ikona 90. let existovala bohužel jen krátce, stačila však zanechat výraznou stopu na naší hudební scéně i v paměti fanoušků, kteří po letech o to více přivítali její obnovení. Dan Bárta i přes své pozdější působení v jazzovém/funky žánru nezapomněl, jak se dělá pořádný bigbít, a v čele Alice působí autenticky jako před lety. Kapela v současnosti vystupuje však pouze sporadicky. O to cennější je fakt, že přijala pozvání právě na The Legends Rockfest.

Legendy i nová jména

Program je rovnoměrně složen z legendárních jmen české hudební scény a nových, méně známých či regionálních kapel. Z těch prvně jmenovaných potěší Arakain, který ani po sedmatřiceti letech existence neztrácí krok s dobou, či Doga, která přiváží show plnou rekvizit a dokonce laserů. Stálicemi českých pódií se v průběhu let stali také Wohnout, Komunál, Turbo, slovenští Horkýže Slíže se u nás též cítí jako doma. Stále úspěšnější jsou v posledních letech Trautenberk a Forrest Jump. Příznivce gothic rocku nadchne XIII. století, fanoušky propracované kytarové muziky zase Seven s charismatickým Honzou Kirkem Běhunkem, dobře našlápnuto mají také tvrďáci X-Core. Nové fanoušky budou na hořickém pódiu získávat Madam Royal, Eclipsis, Deviant CZ či Elleanor. Mnoho kapel uspořádá po svém vystoupení autogramiádu, kde se ochotně setkávají se svými příznivci.

poster fest tiskova zprava 2020

Originálně vyzdobený areál

Celkovou atmosféru festivalu umocňuje originální červeno-béžovo-černá výzdoba areálu, která každý rok přidává nové prvky. Výtvarný návrh výzdoby pochází od Ivo Vičara, který dal grafickou podobu vstupní bráně, ale i dalším prvkům, které dohromady tvoří vizuál festivalu. Symbolem festivalu stojícím v nadživotní velikosti vedle pódia je socha ruky se zdviženými prsty, tzv. „paroháč“ od dřevosochaře Roberta Musila. Každý rok přibývají v areálu nové prvky výzdoby – takto během let přibyli např. orlové u vstupní brány a v areálu, pexeso či velká koule s nápisy účinkujících kapel, symbolizující „náš svět“. Díky tomuto všemu bylo místo konání The Legends Rockfestu v roce 2017 zařazeno časopisem Rock&Pop mezi pět nejkrásnějších festivalových areálů v ČR.

Doprovodný program s hlasováním o nej kapelu

Ti, kdo jezdí do Hořic na The Legends Rockfest pravidelně, již vědí, že k festivalu patří doprovodný program. Ten zahrnuje především různé soutěže, některé z nich jsou humorně laděné a odehrávají se přímo na pódiu. Tou nejznámější je ale divácké hlasování o nejpopulárnější kapelu. Fanoušci obdrží u vstupu žetony, které vhazují do připravených nádob umístěných ve festivalovém shopu, označených názvy účinkujících kapel. Interpret s největším počtem hlasů získává na konci festivalu originální sošku od akademické sochařky Dagmar Štěpánkové  – zmenšeninu zmíněné sochy „paroháče“.

Zázemí pro fanoušky

Festival je od začátku „rodinným projektem“ manželů Lhotových. Ti kolem sebe během let soustředili stabilní organizační tým, který dělá maximum pro spokojenost fanoušků, ať už po stránce programu, či po stránce zázemí pro návštěvníky. Ubytování je možné ve stanovém městečku s přilehlou plochou k parkování. Stejně jako loni se bude festival konat na celé ploše areálu Pod Věží. Díky tomu bude samotný festivalový areál prostornější než před lety a bude opět zřízena bohatě zásobená občerstvovací zóna, která nabídne větší výběr jídel včetně vyhlášených belgických hranolků. Samozřejmě nemůže chybět ani stánek s nonstop cateringem, který je mezi fanoušky velmi oblíbený. Kromě toho bude dostatek občerstvení k dispozici i v areálu samotném.

Příležitost pro dovolenou

Návštěva The Legends Rockfestu je pro mnohé také příležitostí pro menší dovolenou s výlety do okolí. Masarykova věž samostatnosti, blízké koupaliště, cyklostezka, možnosti pěší turistiky – to vše najdete přímo v místě. Hořicím se také říká „město kamenné krásy“, neboť zde můžete obdivovat množství soch. Dále je možno vyjet do ZOO ve Dvoře Králové nad Labem, do Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou, navštívit nejkrásnější přehradu v Čechách Les Království, rodný domek K. J. Erbena v Miletíně, Prachovské skály nebo Český ráj.

Vánoční dárek: vstupenky a sety pro dvě osoby

Zároveň se zveřejněním programu byl také spuštěn předprodej vstupenek za akční ceny, a také oblíbených zvýhodněných setů pro dvě osoby (2 vstupenky + 2 trička). Speciální verze setů, nazvaná Pomáháme druhým, má i charitativní účel: z každého prodaného setu putuje 50 Kč ve prospěch nadačního fondu Daruj vlasy, se kterým festival navázal již loni spolupráci. Tento nadační fond pomáhá onkologickým pacientům získat paruky z pravých vlasů.

Pokud ještě nemáte nápad na vánoční dárek pro někoho, s kým byste příští léto rádi strávili dva příjemné dny ve východních Čechách za tónů oblíbené muziky, nyní už nemusíte přemýšlet. Vstupenky i sety pro dva jsou k dostání na www.thelegendsrockfest.

Sylva Kaplanová - promo
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Zdeněk Lhota - pořadatel
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.thelegendsrockfest.cz
        darkovy set pomahame druhym