Matěj Lipský končí v Bratrstvu Luny

  • Číst 8839 krát

Někdejší držitel hudebního Anděla ukončil činnost v rádoby gotické skupině Bratrstvo Luny a může se tak na plno věnovat svým projektů, ať už kapele Krmelec, nebo novému, ryze gotickému Projekt XIII. Dopis se souhlasem Matěje zveřejňujeme a s Matějem v nejbližší době přineseme aktuální rozhovor.

Ahoj všichni,

jak jsem slíbil, tak jsem učinil. Dal jsem si víc jak čtrnáct dní na rozmyšlenou, abych si v sobě srovnal, kam dál. Abych dlouho nenapínal, rozhodl jsem se definitivně opustit řady Bratrstva Luny. Samozřejmě se to pokusím udělat dospěle, tedy že se budu snažit dokončit vše, co je pro tento rok domluveno, pokud budete chtít.

Na druhou stranu se nebráním tomu, že by Clamare přezpíval někdo jiný (stejně se s tím jen trápím) a pak i zpíval na Magické noci.
Přeji vám všem šťastnou ruku při výběru nového zpěváka či zpěvačky.

Mrzí mě to, ale nová tvorba Bratrstva se mi až na pár vyjímek nelíbí a jde mimo mě. Nesedí mi Šotkův styl a špatně se mi zpívá do podladěných kytar a nebaví mě a fakt štve to “trefování se” do verzí demáčů. Je to nekreativní a nucené.

Díky korona krizi jsem si navíc uvědomil, že mě vadí všichni kazatelé á la Landa a žel Jindra k tomu má sklony. Možná i proto jsem byl na něj v poslední době tak nepříjemný, za což se omlouvám. Je ale fakt, že se některé texty prostě nedají zpívat. Ale to je teď druhotné. V první řadě už nechci nikomu kázat.

Jsem přesvědčen, že to není konec Bratrstva Luny. Mně ale v současnosti BL víc bere, než dává. Nepřináší mi radost a myslím, že po 15. letech je čas odejít.

Nemějte mi to za zlé a dejte vědět, jestli mám opravovat Clamare nebo ne a blokovat si termín na Magickou noc. Zkuste to fakt mezi sebou probrat, ať zbytečně nepřijdu o další čas. Díky.

A díky taky za společné hudební zážitky, rád jsem vás poznal a svého času mě bavilo být součástí tohoto projektu a hrát s vámi na pódiu. Rád jsem vás všechny poznal.

Matěj

Odchod z Bratrstva Luny se uskutečnil:

21.02. 2021