Výstava rockových fotografií Martina Ženíška

  • Číst 7987 krát

Jste srdečně zváni na výstavu rockových fotografií zachycující v akci kapely jako Argema, Traktor, Komunál, Turbo, Walda Gang, Doga, Gallileo…., která se koná od 27.4. do 30.9.2021 v Galerii G.T. Big, Vejprnická 53, Plzeň (vernisáž proběhne hned, jak to situace dovolí)
a kdo j autor, fotograf Martin Ženíšek? Začal fotografovat před 15ti lety. Mimo jiné vedl i fanklub Argemy a jen Argamy zaznamenal na fotografiích před 70 koncertů po celé ČR. V nynější době spolupracuje s kapelou Turbo, ale vyráží i za svými oblíbenými kapelami jako je Traktor, Komunál a další. Sám k tomu říká:
„Myšlenka na výstavu rockových fotografií vznikla jednoduše, jak říká. Před třemi lety v únoru jsem se se svojí kanceláří přestěhoval na Vejprnickou 53, kde si dlouho majitel pohrával s představou využití prázdných stěn. Já mu za 2 měsíce z prázdných zdí udělal galerii o 33 rámech, které jsme pak ještě rozšířili. Následovaly další 4 výstavy kreseb a fotek jiných autorů. Na den přesně od mé poslední výstavy s akty jsem se tak rozhodl přeinstalovat výstavu dětských kreseb trabantů a ten černobílý covidový svět trochu oživit vzpomínkou na koncerty, když ještě koncertovat šlo. Fotky jsou z období posledních dvou let. Výjimkou je Walda Gang s Vláďou Šafránkem. Chtěl jsem tohoto skvělého zpěváka připomenout pro návštěvníky výstavy. Měl jsem jeho hlas velmi rád.“
Rozhovor s autorem chystáme.

foto vystava martin