Co na nás chystá Melodica?

  • Číst 8340 krát

Melodica se vyhoupla na špičku opravdu vysoké vlny a legendární persona Russell Gilbrook z Uriah Heep je pouze jedním z mnoha zvučných jmen na připravovaném CD Rockový srdce.

Teplická rocková kapela Melodica vznikla oficiálně v roce 2019 v kruhu rodinném. Zakladateli se stali Hanka Ježková (zpěv), Filip Ježek (klavír, zpěv) a Radek Ježek (zpěv). Založit kapelu nás napadlo poté, co jsme ukončili rockový sbor a chtěli jsme skládat autorské písně s vlastními texty. Pomalu jsme se začali poohlížet po vhodných muzikantech. První koncert, který Melodica odehrála, byl na teplické Hvjezdě a hned s hvězdným hostem. Byl jím kytarista kapely Kabát, Tomáš Krulich. Na začátku roku 2020 jsme natočili několik demo nahrávek a vrhli se na videoklipy, které si natáčíme ve vlastní produkci (Ježek production). V květnu 2020, i přes nepřízeň složité situace kolem Covid 19, jsme nastoupili do profesionálního studia Ponte records Míry Kuželky v Mostě. Název alba jsme měli vymyšlený dopředu, neboť charakterizuje to, co máme všichni nejraději, rockovou muziku. Album jsme nazvali Rockový srdce. Bude obsahovat 13 písní a dva bonusy.

Melodica 2021

Po nahrání písně Válka jsme se rozhodli natočit filmový videoklip a sháněli jsme vhodné herce, neboť jsme od začátku psali scénář, který má příběh. Při angažování herců jsme se seznámili s hercem a moderátorem Miroslavem Šimůnkem, kterému Filip zahrál připravenou píseň na klavír a on byl tak nadšen, že nám začal dělat manažera a pomáhal nám s výběrem hlavních hvězd. Původně měli hrát hlavní role Eva Burešová a Marek Lambora, ale pro pracovní vytížení jsme museli oslovit další herce. A nebyli to herci jen tak ledajací. Prostřednictvím Míry jsme oslovili Lucii Vondráčkovou a Davida Gránského, kteří role ztvárnili profesionálním způsobem. Zahrál si také Míra Šimůnek a nadšenci z klubů vojenské historie kolem Tomáše Zaťka. Klip byl dokončen v srpnu 2020 a v září jsme jej v Praze oficiálně představili na křtu pro novináře a CNN Prima News. Samozřejmě nechyběly hlavní hvězdy Lucie Vondráčková a David Gránský. Klip nám pokřtila známá osobnost Michaela Dolinová a nutno poděkovat také Renému Kekely a Jaroslavu Hauerovi, kteří vše zorganizovali. TV Prima o tomto křtu natočila reportáž, která se objevila v pořadu Showtime.

Melodica avšak nedělá jen muziku, ale ráda také podporuje dobré a ušlechtilé věci. Jelikož máme rádi zvířátka a líbila se nám nabídka, kterou nám dal pan Ladislav Zimmermann z Nadačního fondu Slza zvířat, stali jsme se jeho součástí. Vystoupili jsme na podporu této nadace na několika akcích, včetně dvou plesů, které byly plné hvězd připravených touto cestou, stejně jako my, pomáhat němým tvářím. V letošním roce budeme spolupracovat na dalších projektech, které ale zatím neprozradíme. Na akcích Nadačního fondu Slza zvířat jsme se také seznámili s Miss Czech Republic 2020 Karolínou Kopíncovou a dostali jsme nápad ji oslovit na hereckou roli v našem novém videoklipu Svět se řítí do záhuby. Karolína nadšeně souhlasila a přijela do Mariánských Radčic do Kostela Panny Marie Bolestné, kde se klip realizoval.


Melodica je šestičlenné seskupení v čele se zpěvačkou Hankou Ježkovou, která skládá texty i písně. Na klavír hraje a zpívá Filip Ježek, který je hlavním skladatelem hudby a kapelníkem v jedné osobě. Za dalším mikrofonem stojí Radek Ježek, který se také podílí na textech. Na bubenické židli sedí vynikající bubeník ze Žatce Víťa Veselý. Nutno podotknout, že je také jeden z nejhlučnějších bubeníků podle vyjádření většiny zvukařů. Nejhlubší tóny obstarává povoláním profesionální kuchař Milan Sigmund a kytaru vynikající hráč sólových partů s kořeny ve Francii, Enis Bennour. Svoji zkušebnu má Melodica v Teplicích na Sometě.

Nové album, které Melodica připravuje, spatří světlo světa v letních měsích roku 2021. Na albu se objeví několik hostů. Patrik Bartko ze skupiny Marka Ztraceného, který pro kapelu nahrál kytarové party do skladby Soumrak a zahraje si též hlavní roli v připravovaném videoklipu k této písni. Jako další ososbnost se na albu objeví exkluzivní host z Anglie. Je jím bubeník Russell Gilbrook z legendární kapely Uriah Heep. Nahrál své party do zbrusu nové písně Život, která vzniká ve dvou verzích, anglické a české. Russell nahrával své party v anglickém studiu Basildon a Melodica v českém studiu Ponte records v Mostě. K písni vznikne také videoklip.


Jelikož kapela miluje natáčení videoklipů, vzniknou k písním z nového alba další. V předprodukci jsou klipy Země nedýchá (kde se jako host objeví kytarista Jan Bašek), Rockový srdce, Olymp (do kterého kapela jedná s herečkou Evou Burešovou) a Ježek. Klipy naleznete na YouTube na kanálech Ježek production a Melodica oficiální. Melodica si do svých klipů často vybírá město Teplice, které nabízí mnoho zajímavých a poutavých míst.

Melodica děkuje svým sponzorům AGC Chudeřice, Stanislav Tejček - elektroservis, Petr Kudělka, Ivan Koblása a MIH drive s.r.o., kteří kapelu podporují i v této nelehké době. Manažerem kapely je známý herec a moderátor Miroslav Šimůnek.

Pro Rockpalace Melodica a Tomáš Pošvanc.