Pohodový punk rock Idio & Idio

  • Číst 2183 krát

Kapela s naprosto idio(t)ským názvem Idio & Idio je pro mě velkým překvapením. Super punk rock s nevšedním ženským zpěvem. Velice zábavná a skočná záležitost. Jen by mi někdo mohl vysvětlit ten název.

Nikdy jsem nijak moc neměl v oblibě punk rock, ale takovýhle rozjuchaný věci mám rád. A ta drzá holka v růžové sukni, co v téhle partě zpívá, má hlas jak zvon. Baví mě ta drzost a naléhavost jejího projevu, stejně jako se mi náramně líbí hra se slovy. Deska se jmenuje „#Melbys“ a v titulním songu se zpívá: „Měl bys, měl bys“.

Líbí se mi kytarový riff v úvodu „Bandy lesních zvířátek po lobotomii“, která má taky až dětinsky vtipný text: „Banda lesních zvířátek po lobotomii, liška jen tak ze srandy provokuje zmiji…“. V jednoduchosti je síla, tak proč to dělat komplikovaně. Chytlavý refrén má písnička „Rovnice“, ten dokáže rozezpívat davy.

A totéž se dá říct i o veselých „Ňaminách“. To je taky zpěvná záležitost. Jako bonus je označený poslední jedenáctý song „Dogmata“. Ten je trošku temnější, ale jinak nevybočuje. Možná jen kadencí slov, která zazní v jeho textu. To je fofr ala Tom Araya, frontman thrashmetalové legendy Slayer. Hihi, to jsem ale srovnal nesrovnatelné.

Co ale u punku made by Idio & Idio postrádám, to je taková ta punková nasranost. Tady to jsou spíš takový srandičky, žádný vztek. Prostě pohodová muzika třeba do rádia. Tohle bych si rád pustil třeba cestou po dálnici. To by se to uhánělo.

Pro Rockpalace Honza Holý