Tři kapely pro rockery

  • Číst 2326 krát

Dva dny před Vánocemi navštívily Sokolovnu ve Spáleném Poříčí kapely Paradox, Doga a Komunál. Spálené Poříčí je město známé ve světě rockerů a metalistů hlavně díky Basinfirefestu, který se koná v létě, ale i v zimě. Možnost koupení vstupenky na dnešní akci byla pouze na místě.

Tělocvična Sokolovny je naštěstí dost velká, aby se do ní všichni příznivci hudby vešli. První vystupující byla kapela Paradox. Plzeňská rocková kapela působí už na scéně od roku 1991. Na rozehřátí to byla velmi dobrá volba. Asi nejvíc si mě získala jejich písnička Jsem takovej. Kapelník Miloň Šterner kdysi byl členem slavného Arakain.

IMG 20171222 211804 1


Spoustu lidí zná hlášku „Zlejt se jako doga“, ale stejně si myslím, že je lepší zajít na Dogu! Kapelu znají ve Spáleném Poříčí dost, hlavně díky posledním ročníkům místního fesťáku. Není proto divu, že měli silnou podporu fanoušků. Je to opravdový cirkus na podiu! Hard rocková kapela z Karviné, což je necelých 500km od Poříčí, má podle mého osobitý a nezaměnitelný styl a Izzyho rockový hlas si docela určitě nespletete třeba s Karlem Gottem. Zazněly zde pecky, jako jsou Gravitace, Od soumraku do úsvitu, Nejsem rozumnej nebo Nejsi nevinná. Při skladbě Bílej sníh v sále opravdu zasněžilo. V Sokolovně to žilo a podprsenky na zpěváka Izziho jenom lítaly. Každopádně, kapela Doga nabídla v Poříčí fantastický set, ale tím je banda okolo Izzyho známá. Principál sám nikdy nic "neodflákne" (podiová show...) a tak jsme všichni zvědaví, co nahradí Černou vdovu na stage při novém turné 2018, které se jede na podporu nového CD (recenzi najdete v rubrice Recenze) společně s Komunálem. Izzy - děkujeme !!

IMG 20171222 220755


Poslední kapelou pátečního večera byl Komunál. Třeba baskytaristu Filipa Literu bylo možné potkat mezi lidmi a našel si i chvíli čas prohodit pár slov. Zpěvák Luboš Suchánek vylezl na podium ještě při pauze, stoupnul si před plachtu a nenechal lidi vychladnout. Šestičlenná banda pocházející z Chlumce nad Cidlinou nedávno vydala nové CD 25 ran bičem. Jedná se o dvě CD, kde jedna placka nabízí nové skladby a na druhé placce jsou staré, které přezpívaly je jiné kapely (Limetal, Walda Gang, Harlej, Traktor, Debustrol atd.). Jejich texty písní jsou jedním slovem skvělé. Nápisy na zdi nebo Strom, ale i ostatní jsou hezky promyšlené a zpracované.

IMG 20171223 002936 1

Všem přeji krásné vánoční svátky pohody, štěstí a rockové muziky!

Pro Rockpalace Miri Koky Kokošková