Rockový bál s větrem v zádech v KD Mrákov

  • Číst 2171 krát

KD Mrákov je velice známým bigbeatovým místem, kde se od poloviny března do konce roku 2018 uskuteční celkem 13 rockových akcí. V sobotu 24. 3. 2018 přijely do Mrákova kapely Elegie a Limetal. Měla zde vystoupit i ženská kapela z Ostravy Kapriola, ale bohužel kvůli nemoci nedorazila.

DSC 0163
Rockový večer odstartovala kapela Elegie rock, která se po několika letech dala dohromady v nové sestavě. Kapela Jaroslava Rajtmajera, známého skladatele a baskytaristy, to i v nové sestavě umí na pódiích rozjet. Mají za sebou teprve pár koncertů s novým bubeníkem Jirkou a zpěvákem Pavlem, ale to jim nezabránilo zahrát na výbornou staré známé hity Tak se dívej, Mejdan, Fajnovej víkend, …… . Jak starší, tak i mladší si užívali sobotní pohodu. Spousta z nich si zavzpomínala na 80. léta, kdy chodili s kámoši na zábavy a poslouchali skladby Rockovej bál, Hráli jsme holkám, Sudé berou, Vlak do Nice a nebo třeba Rock je rock. Je jasné, že klasický skvělý český bigbeat si své posluchače vždycky najde.

DSC 0183

Mezitím co se přestavovalo pódium, rozdávali členové Limetalu podpisy svým fanouškům. Nečekali jsme dlouho. Napětí nedočkavosti v sálu rostlo. Až najednou se všechno rozjelo. Veronika Mrázová rozjela bicí, Jura Šperl, Jarda Bartoň a Vašek Vlasák hrábli do strun a Fany Michalík skočil na pódium s úvodní písní Amerika a hned následovala Amagedon. Rockeři nešetřili potleskem a ani hlasivky. Bohužel, jak se občas stává, byl asi 2 minutový výpadek, který naštěstí technici a zvukaři rychle vyřešili. Aspoň mohli všichni, muzikanti i posluchači, nabrat nový dech a rozjet to ještě víc. Jako sedmou skladbu zahráli Pravdu ukáže čas a na ni navazovala Na tenkém ledě. Po písničce Karolína, kterou složili pro věrnou fanynku, která navštěvovala všechny jejich koncerty, ale bohužel už není tady mezi námi, následovalo špičkové bicí sólo. Na závěr měla kapela připraveno skladby Mayday a Stará garda. Díky času navíc, že se nemohla dostavit kapela Kapriola a přání rozpařených fanoušků, přidala kapela přídavky.

DSC 0354

Byl za námi další úžasný koncert v Mrákově. Věřím, že si akci v Kulturním domě všichni skvěle užili. Snad se kapela Kapriola brzy uzdraví. Kapele Limetal přeju, aby se vydařilo jejich TURNÉ 2018 bez komplikací a Elegiím, ať se jim daří v nové sestavě! Velké poděkování patří pořadateli akce Vaškovi Sladkému. Samozřejmě poděkování a hlasitý potlesk, jaký jste dávali vy kapelám, patří i vám fanouškům, protože bez vás by to taky nešlo. A ještě všem zvukařům, technikům, osvětlovačům, za to, že vykonali tak skvělou práci.

Pro Rockpalace Miri Koky Kokošková