Na starý kolena Plexis žeru

  • Číst 2629 krát

Už je to více jak dvacet let, co jsem chodíval na jejich porevoluční konciky a vždy jsem je bral, tak nějak v klidu v záplavě punkových bandiček.
S výborným albem Vohul to se vše změnilo a nová deska Kašpar v nesnázích, kterou mám sjetou vícekrát, než-li Půlnočního Rebela, nás s Ivčou nastartovala a nevtíravě donutila ba dokonce dokopala do Bunkru, na jejich Liberecké vystoupení.
V kulturáku si tou dobou, užívají slávu Tanja, Citron a Tublatanka a možná i to se projeví na návštěvnosti punkových veteránů.
Každému lahodí někdo…někomu Křížek hledající se ve svých výškách minulosti a někomu rebel Hošek, který bez basy, ano Plexis mají nového basáka, servíruje všem přítomným tance se stojanem, oplzlosti s mikrofonem a Sidovské grimasy. Radost na něj pohledět.

27319

Kapela působí kompaktně, trojzpěvy do vás nahrnou notnou dávku energie a angažování basáka bylo správnou volbou a povede to k ještě tvrdším zítřkům….ale toto slovo, před zpěvákem raději nikdy nevyslovujte.
Zazní tu osvědčené hitovky, výborné skladby z posledních desek a přídavky neberou konce. Důkazem toho, vyčerpanost všech, jak hudebníků, tak mladých pogujících punkerů.
Hošek je prostě nezmar a nejen on by nechal na podiu život. Po všech těch peripetiích z posledních měsíců, řečeno pouze obrazně. Určitě je lepší vidět, že jsou v pořádku a že zrajou pro nás všechny, kteří tuhle muziku milujeme.

Pro Rockpalace Havrďák
28. 4. 2018 Bunkr Liberec