Když v Šeříkovce Bouří!!!!

  • Číst 5135 krát

KD Šeříkova v Plzni nabízí výborné akce napříč věkovým i žánrovým spektrem a Plzeňáci si opravdu nemůžou stěžovat, že nemají kam jít za kulturou! Často i tři dny v týdnu nově otevřená „Šeříkovka“ nabízí plnohodnotný hudební program. Doporučuji se podívat na bohatou nabídku, kterou do konce roku ještě nabízí.
Na dnešní den (3.11.) ohlásil comback plzeňský all stars band Radomila Zíky – Storm, který konečně pokřtí svoje první CD, které vyšlo před 23 lety!!! Přizval si k tomu jako své hosty plzeňské party Katr a Maelström. U toho jsem nemohl chybět a tak Šeříkovka dostala přednost před pražským Karlínem s mými vlkodlačími miláčky Powerwolf!

Přijeli jsme s předstihem, nejprve jsme poseděli v příjemném prostředí Knížecího šenku a po 19. hodině se přesunuli do sálu. Zaujmuli jsme místo u stolku a mohli pozorovat, jak se sál pomalu plní. Ve finále se sešla pomalu půl tisícovka rockových fanoušků. Že tuto sobotu půjde o vyjimečnou akci, ukazovala známá jména jak muzikantů, tak lidí, kteří se aktivně motají okolo bigbítu. Ať už to byli kluci ze Saponu, Brouk, Šošon nebo Vašek Hadač, s mnohými jsem se dlouho neviděl, a tak jsme využili čas do začátku akce v příjemném rozhovoru v přísálí. Po otevření i druhého baru odpadly problémy s občerstvením a akce mohla začít.

Celým večerem nás provázel Marek Kupka, jehož charismatický hlas jsme mohli po deset let, týden co týden slýchávat na vlnách rockového rádia Šumava v pořadu Rockpalác a mně bylo ctí s tímto člověkem pár let spolupracovat.
Přesně ve 20:00 začíná svůj set plzeňský Katr, perfektně šlapající parta okolo Miloše Wirlanda.

DSC 3934

Katr představil pořádnou porci hard rocku se šlapající rytmikou a výborným hlasovým projevem Zdeňka Vardžika. Kapela před nedávnem pokřtila nové CD a že jde o silný materiál za kterým si kapela stojí bylo znát i z playlistu. Katr přehrál celé nové CD Zastav se až na dvě skladby. Závěr patřil singlovce Barbie. Z celého jejich setu vyzařovala energie a chuť dělat muziku!

DSC 3907

Po malé pauze přicházejí Maelström a sálem se nesl hard and heavy. Výkon Vasila Kobana za mikrofonem byl precizní a kapela hrála perfektně.

DSC 4011

Jejich set jsem si užil, lidé okolo nás si podupávají do rytmu a naprosto cizí pán mi do ucha křičí, že ač je neznal, jsou výborní. Co víc si pro kapelu přát. Jen bych pánové popřemýšlel o druhé kytaře. Stejně jako Katr dostávají za jedna s hvězdičkou a doporučuju všem, kdo Maelström nezná, aby si šli tuhle partu poslechnout.

DSC 3997
No a pak to přišlo. A pokud jde o samotný Storm, tak to byly orgie hard rocku. Dokonalý zvuk (děkuji zvukařům), dokonalé muzikantské výkony. Zíka v nejlepší formě, rytmická sekce Jula a Marcel naprosto bez chyby, tady prostě nezazněla falešná nota.

DSC 4071

Jabko hrál jako v době, kdy miloval Blackmora, tudíž žádné zbytečné Malmsteenovy kytarové exhibice a Tomáš prostě jen dokonale přihrával. Křest proběhl naprosto profesionálně, jak Lem, tak Petr Korál už pokřtili nejedno CD a mají nějakou zkušenost, takže vše proběhlo naprosto bez problémů.

DSC 4143
Maličký zádrhel nastal ve chvíli, kdy 3. z kmotrů, legendární plzeňský D.J. Petr Březina, už předem omluvený díky zdravotní indispozici, bohužel ani na předem dost komplikovaný křest po telefonu nemohl reagovat. Marek to vzal za něj a Petr všem fanouškům vzkazuje, že sám by to lépe neřekl. Tady se prostě sešla banda super muzikantů, ale hlavně spousta lidí, kteří ještě i dnes nedřepí u bedny a jdou do šumu. To je vzkaz pro všechny ty nádherné šedivé máničky co se v sobotu sešly. Jasně, CD se natočilo v 95, ale Storm se s modernějším zvukem popasoval naprosto profesionálně, čímž nijak neublížil pokřtěnému CD. Skvělí muzikanti, skvělé publikum, a pak, že se v Plzni nic neděje. Tenhle večer se prostě povedl. Jo, a teď už opravdu 23 let nebudeme muset čekat, Storm žije, dělá na nových věcech a myslí to s návratem naprosto vážně.

DSC 4108

Každopádně i další sobotu nabízí KD Šeříkova výborný program, kdy vedle Metallica tribute a Eufory ze Slovenska přijde poprvé do Plzně karvinská heavy metalová legenda Ingott v čele s Jurou Šperlem (ex Citron, dnes Limetal).

foto:Martin Hamáček