Trauntenberk - Nech Kubu Kubou ten jen mele hubou

  • Číst 8786 krát

Plzeňské Depo po roce opět přivítalo klatovskou smečku Trautenberk a její Tanz Metal roztančil a rozskákal celé Depo. Rockpalace nemohl chybět, i přes moje zdravotní indispozice.
O návštěvnost se Trautenberk opravdu bát nemusí, jeho popularita stoupá výš a výš s každým vystoupení a sahá už daleko předaleko za hranice kraje. Nejinak to bylo i dnes v Depu. Sál se plní každou přibývající minutou, však na pokladně je nápis Vyprodáno. Rozhlížím se po lidech, jsou tu zastoupeny všechny generace. Trička a mikiny s logem kapely jsou všude okolo nás a stánek s produkty kapely je v obležení fanoušků, kteří přijeli i z daleka (Chrudim….) Začíná autogramiáda a podpisuje se všechno možné, mnohá lepá děva neváhá stáhnout i hlouběji dekolt k podpisu nabídne svou holou „kůži“. Po konci autogramiády se společně s kapelou přesuneme do zákulisí.
Večer jako takový, začal s kapelou Frozen Poppyhead, která vznikla na troskách kapely Zero Hero. Skupina hrála skladby především ze svého anglicky zpívaného debutu a hned v úvodní Blessing Of doom vypovídala o zkaženém světě a válkách, došlo na klipovku Searing Tides o touze zamilovaného člověka, Hectic, Ever Frost a Salute ukončil vystoupení Frozewn Poppyhead.
Co k tomu dodat, kapele to hrálo dobře, ale přesto mi chyběla vyloženě refrénová hitovka, která by mě chytla, reakce lidí se taktéž mi zdály vlažné.
Rychlá úprava stage a zanedlouho se už nesou Depem první libé tóny Krkonošských pohádek coby intro kapely. No a pak? Pak nastal ten pravý bigbítový cirkus. Světla, první dávka konfet letí nad hlavy lidí, mlha se valí do kotle a Nech Kubu Kubou, ten jen mele hubou zpívá od prvních slovíček společně s kapelou celé Depo. I následující Pyroman Roman je kotlem pod kapelou přijat s bujarým nadšením. Ruce nad hlavami, zpívá se a tančí. Je krásné, být Netáhlo…. duní celým Depem….kapela jede na plný plyn a oba leadeři se parádně doplňují ve vokálech, ale i v „cirkusových“ scénkách, co ti dva naběhají za jeden koncert je obdivuhodné, ale dav pod kapelou se taky činí a tak se v Depu i přes venkovní pomalu „nulovou“ teplotu potí stěny. A jedeme dááál…V lese, dře se, motorovku v ruce dřímá….zpívá snad 10ti letá dlouhovlasá blonďatá holčička na ramenou tatínka s rukama nad hlavou… no není to nádherné? V Kejklíři bere Prasopes zabodnuté vidle z balíku slámy. Jak jsem v zákulisí vysledoval (zabodnuté vidle jsem v bastage ještě neviděl!) tak vidle mají natažené struny a Prasopes směle a zdárně konkuruje oběma kytaristům. Anička, Dáma, Kus Aničky…..co song, to hit, to zpívá celý sál bez rozdílu věku. Je vidět, že nápěvky kapely opravdu zlidověly. Sličná Anička na basu sází tvrdé riffy a figury, především Stomatometal bude „její“ parketa (jak řekl v našem rozvohoru Prasopes, to co Anča poslouchá, tak ty klikyháky ani neumím přečíst, natož vyslovit). Libozvučné rýmy, zpěvné vokály (je vidět, jak je čeština krásná a bohatá, když se umí používat), které zpívají všichni s kapelou, dokonalý kontakt s publikem, prostě je to parádní bigbítová jízda. Nešetřilo se ani mlhou, ani gejzíry jisker, takže nejen uši, ale i oči si přišly na své. Dnes byl Trantenberk opravdu král noci.
Pro mne a celé Depo je to fantastický Vánoční zážitek, z kapely šla neuvěřitelná pohoda a energie a koncert Trautenberk určitě stojí za podívanou a přiznám se, že tuhle kapelu mám opravdu hodně rád, nenudím se s ní ani minutu a na rozdíl od spousty kapel nesleduju hodinky, kdy už bude konec.
Co závěrem, skvělý a parádní hudební zážitek. Kapela slaví v roce 2020 své desáté narozeniny – nazvané Deset let v revíru. Mimo klasickou šňůru vystoupí 29.5.2020 za OC Plaza v Plzni, kam si pozvala Horkýže Slíže a De Bill Heads a vrcholem roku bude koncert ve velkém sálu Lucerny 18.11. 2020. Určitě si koncerty těchto sympatických klatováků nenechte ujít a berte jejich produkci s nadhledem a humorem tak, jak to berou oni sami, však Trantenberk nás baví a mimo muziky si s ním užijete spoustu legrace!!!!!

78694673 2982007028478758 3479024862398251008 o
zdroj foto: FB kapely - autor J. Beník