Traktor v HD živě

  • Číst 4085 krát

Možná malinko zavádějící nadpis, ale je tomu opravdu tak! Na šťastný pátek 13. dorazily kapely GATE Crasher a Traktor do Horažďovic. Předposlední zastávka jejich turné.

Lepší pátek 13. než pondělí 16. – je dost výstižné. V pátek 13.4. se v Kulturním domě v Horažďovicích uskutečnil koncert. A ne jen tak ledajaký. Moravsko-pražská hardrocková kapela Traktor a rocková kapela GATE Crasher z Brna zde rozjely neskutečnou show. I přesto, že nejsou místní, své věrné fanoušky si získali i zde.

Při příchodu do Kulturního domu mě mile překvapilo, kolik už přišlo lidí. Ještě bylo času dost, ale nedočkaví fanoušci už čekali, aby o nic nepřišli. Potkávali staré známé, ale i nové lidi, se kterými se dali do řeči. Vždyť všichni tady ujíždíme na stejné muzice. Než začala hrát kapela GATE Crasher, byla možnost získat od Traktoru podpisy anebo se i společně vyfotit. Obě kapely měly v chodbě před sálem stánky s merchem.
Z chodby začali mizet lidi a najednou se ze sálu začaly ozývat první zvuky. Přesunuli jsme se taky, abychom všechno viděli na vlastní oči. Kapela GATE Crasher zahájila dnešní akci. Dělali support známým zahraničním hvězdám - Aerosmith, Iron Maiden, Ozzy Osbourne atd. Měli společné turné s českými kapely – Harlej, Doga, Morčata na útěku a momentálně Traktor. Je poznat, že na podiu nestojí poprvé. Jejich jarní turné pod názvem #desetkrat mělo celkem 15 zastávek. Při skladbě Past jsem měla úplně husinu. Mladý zpěvák Ondra nejenže má nádherný hlas a hraje na kytaru, ale ještě navíc vypadá jako Myles Kennedy. Zazněly zde oblíbené skladby, jako například Nikdy nedospějem, Fake nebo třeba Vím, kdo s tebou spí. Před písní Čarodějka se zeptali, zda jsou tu nějaký čarodějky – pár rukou se zvedlo.

IMG 20180413 203206

Čas rychle utekl a tak nás po přídavku museli opustit a udělat místo pro Traktor. Přestavba podia byla celkem blesková. Rozpaření fanoušci nabrali druhý dech a už by zase pařili. Vše vypuklo ve velkém. Výbuch prskavek, šlehající chrliče ohně a známé tóny. Stovky rukou se zvedly nahoru, jekot nadšení byl hlasitější než výstřel z děla. Už takhle bylo v sále horko, ale jakmile se objevili na stagy a rozjeli svoje známé hity Děvka č. 5, Tmel, Artefuckt a Masky, jako by tím ještě víc přitopili. A taky že přitopili! Ohnivou show nešetřili ani v nejmenším. Skoro se stalo neštěstí kytaristovi Standovi Balkovi, když šel víc dopředu a zrovna vyšlehly plameny, ale včas uhnul a ani ho to nějak nerozhodilo a hrál dál. Musím ještě zmínit, že jeho originální výkopy nohou neměly chybu.
Caligula, Vstaňte, pane Lincolne!, Amygdala, Uveď nás v pokušení nebo i Kdy dojdou náboje a vzduch - brutálně skvěle nabily úžasnou energií. Osvětlení nemělo celou dobu chybu. Lidi pařili a nikdo ani nepostřehl, že je venku silná bouřka. Zazněl i cover No Voices In The Sky jako pocta metalové legendě Lemmymu z Motörhead.

IMG 20180413 214508 1

Při pomalejším songu Bolest hrdinů byla atmosféra klidná, ale tím to bylo snad ještě dokonalejší. Třeba na písničku Rockcurriculum vyměnil Petr Bartošek klávesy za baskytaru. Při Bludičkách jsme všichni vytáhli mobily a posvítili si na chlapy z kapely. Nevynechali ani Neber si rockera, Láskožrouty, Sybil, Defenestraci a Katakomby, což pro mě osobně je klasika, která nesmí chybět.

IMG 20180413 214540

Patnácté vystoupení v rámci MMXVIII tour nemělo chybu.

Pro Rockpalace Miri Koky Kokošková