FORREST JUMP natočil velmi silný materiál

  • Číst 2119 krát

Bučovický Forrest Jump jsem viděl vloni v Olomouci a mile mě překvapil návrat kapely k češtině. Ano, tento jazyk je slyšet taky z aktuální desky, která je prostě výborná. A některý písně z nové desky zazněly právě v Olmiku. Takže je vlastně už znám.

Jak je to možné? Tahle deska vyšla už skoro před rokem, takže fakt nejde o totální novinku, ale stále je to nejnovější počin Forrestů, který nahráli v sestavě David Nevěčný – bicí, Marek Loučka - basa, samply, ruchy, Mira Kosa a Erik Kosa – kytary, Pepa Michálek – zpěv. Na desce se objevuje i několik hostů. Třeba bicák Pepa Cigánek, kytarista Vlasta ze Six Degrees of Separation nebo Hypnos, Lenka Suchomelová ze Zylwara. A svým hlasem ve dvou písních přispěl i moderátor David Zbavitel.

Pod zajímavě řešeným obalem z dílny Pavla Kurtina se skrývá 12 skladeb na 44 minutách. Celkem klasická porce muziky začíná velmi ostrým songem „Z pijavic“ a pak jede jedna pecka za druhou. Už v Olomouci se mi tuze líbily „Běsy“, které hrozí skoro každému.
Vyloženě hitovkou je „Na dotek“ se závažným textem, který stojí za poslech. Zpěvák Pepa Michálek zde řeší hnusnou pedofilii. Z toho textu až mrazí. Ta představa je fakt hnusná. Jsem tátou dvou dcer a tohle by mě v životě nenapadlo.

Netřeba si lhát do kapsy, tohle se mi fakt líbí. A to nejsem zrovna fanda hardcoru a crossoveru. Tahle Bučovická parta, ale umí zahrát i silné melodie. Forrest Jump zraje jako víno. Tohle je fakt povedený disk. Jen mě překvapuje, že po něm neskočil žádný český vydavatel. CD totiž vydala agilní Slovak Metal Army od našich východních sousedů.

Pro Rockpalace Honza Holý

Více z této kategorie: « Podivná Hora Ruit The Dirt »