Žralok ve zdi

  • Číst 7729 krát

Další trochu komplikovaná nahrávka. Něco je fajn něco méně a teď se v tom nějak pohrabat a zkusit vám to přiblížit.
17 fláků vyšlo před jedenácti měsíci a jedná se o vzpomínkový výběr, který dal do kupy zpěvák Honza s klávesákem Tomášem.
Ta nahrávka mi přijde na jednu stranu hrozně retro, ale to v tom nejlepším smyslu. Připomněla mi časy, kdy třeba Petr Janda začal vydávat Rockmapu a člověk znal Arakain a Kern, ale na albu bylo několik dalších kapel, které se teprve ze svých regionů dostávaly dál a pořád si rozšiřovaly obzory..
Na druhé straně, to tématicky není svázáno s dobou před třiceti lety a starší, takže to není nutně pro důchodce. Myslím ale, že pokud máte rádi poctivý bigbít a vyrostli jste třeba na Párplech a Uriáhších nebo třeba Turbu, Tangu a Elánu, tak by vám tato deska mohla vyhovovat. Nezávodí se tu o to, kdo zahraje víc not v sóle a kolikrát se stihne ozvat kopák, ale muzika doplňuje většinou přemýšlivé texty. Některé písničky jsou vážnější, než se může zdát. Pořád jsou to písničky, ale i když se snažím album přiblížit pro představu k něčemu... tak je to stejně takové zvláštně neoposlouchané a to mě právě baví poslouchat. Možná je to jen můj dojem a znáte podobné kapely, ale já moc ne.
Chcete škatulky? Rock, hardrock a kapka staršího beatu.
Nejsem si jist, ale přijde mi, že na škodu je trochu slabá produkce.. Jakoby bylo album poskládané z různě starých nahrávek v domácím demo studiu. Slušelo by mu ho znovu nahrát. Mělo by to větší drajv. Bicí mi přijdou umělé a postrádám tu dynamiku, kterou si v tom na pódiu ale představit umím. Jen jí dostat do nahrávky. To je velká škoda.
Jinak s tím nemám problém. Poslechový hardrock. V pohodě.
No, a protože moje chytračení v recenzích má své meze, napsal jsem Tomášovi pár dotazů, abych tu nepsal bláboly.
Poslal mi zpět jeho pohled na tuto desku. Děkuji moc a zde je:
„Ahoj Petře, děkuji za hodnocení. CD je výběr písniček co jsme hráli. Nahrávali jsme to v našem málem studiu a bicí jsou udělané kousek po kousku z automatu, jak říkáš. Celé CD jsme nahráli jen ve dvou, páč zbytek kapely se již aktivně nezúčastnil. Chtěli jsme udělat záznam tzv. na památku a případně pro další pokračování, kdyby se našli nový muzikanti do kapely. Makali jsme na tom rok.“
Chápu oba muzikanty a pokud si to pustíte, já mohu jen zopakovat, že je to v pohodě.
Mějte se.

https://bandzone.cz/zralokvezdi

Pro Rockpalace Petr Kohoutek