Metalcorový Doktor Triceratops vydal novou desku

  • Číst 7695 krát

Doktor Triceratops opět vstává z mrtvých. Kořeny této party sahají až do roku 1985, takže jde o Old Skull metal, a přesně tak se taky deska jmenuje.
Třírohá tvář Doktora Triceratopse je parta kolem kytaristy a řvouna Michala Randy Rottera. To je taky jediný zakládající člen v aktuální sestavě, kterou doplňuje druhý kytarista a řvoun Jiří Drážďanský, basák Josef Borovka, bicák Karel Křen a sólový křikloun Ondřej Černý.
V kapele se za těch 34 let vystřídalo více než 30 muzikantů. Dr. Triceratops začínal jako speedmetalová kapela, pak se dostal přes thrash metal až k současné třetí tváři v podobě metalu a crossoveru. Na nové desce jsou zachyceny i některé starší skladby v novém kabátě. Můžete tak již znát přisprostlou „Na rohu Belgický“, která letos slaví 20. výročí vzniku. Znám i starší tvorbu kapely, ale s tou nemá současná kapela moc společného.
Líbí se mi zajímavě pojatá „Ukolébavka“ a rytmicky výraznou „Saj mou krev“. Současný Triceratops představuje ukřičený metal posazený až kamsi ke coru. Není to špatný, ale čekal jsem trošku něco jinýho.
Pro Rockpalace Honza Holý