Není leháro jako LeHáro

  • Číst 7673 krát

Kapela s geniálním názvem LeHáro mám na svém kontě druhou nahrávku. Na to, že je to velmi mladá banda, která byla založena v roce 2017, jde o zralou a hravou rockovou muziku.

Poslouchá se to příjemně. Neznám sice první EP kapely, které vydala hned v roce vzniku, ale tohle je těžká pohodička. Trošku tam cítím punkový rytmy, ale jinak je to velmi příjemný rock s troškou popu. Poslouchatelné písničky se zpěvnými texty. Ten punk cítím nejvíc v písni „Shake“.

Již zmíněná hravost je cítit z veselé muziky i z textů. Líbí se mi práce s jazykem. LeHáro dokáže napsat text, který nepostrádá rým, má hlavu a patu, přitom tam jsou všelijaké fórky. Tohle se fakt musí umět. Přesně tyhle parametry nabízí kapelní hymna „Leháro“.

Tohle by se mělo hrát v rádiích. Tak pojď nastartuj fáro, jsou dny, kdy dál to nejde, tak to je čas na leháro. To by mohli hrát hudební dramaturgové v pátečním rozhlasovém pořadu Týden končí… co jsem se této melodie naposlouchal v bývalém zaměstnání. Týden končí, víkend začíná. Lehárko, cigárko, pohodička.

A moc se mi líbí i titulní skladba tohoto cédéčka „Letíme s váma“. Nechceme všechno vážně brát a pak bejt věčně nasraný. Tohle by si měli pouštět všichni „hejtři“. Nasranost je diagnóza. A ta LeHáru rozhodně nehrozí.

Kapele přeju, aby jí tahle veselá hravost vydržela.

Pro Rockpalace Honza Holý