Joker beat posílá Vzkazy v láhvi

  • Číst 7597 krát

Dostal jsem k další recenzi novou desku skupiny Joker beat z Bělé pod Bezdězem. Je to její druhá deska. Prvotinu již hodnotil redakční kolega. Já starší tvorbu kapely neznám, ale ta nová rozhodně není „žádnej metal“.

Kapela hraje „rock bigbít“ t ale příliš krotký. Snad trošku pop rock. Nic, co by mě vzalo za srdce. Ne že by mě ta muzika tahala za uši. Jsou to dobří muzikanti, kteří prostě hrají styl mým uším na hony vzdálený.

Ale abych jenom nekritizoval. Příjemným zpestřením je použití trubky v pohodových baladách „Šeptej“ a „Soudný den“. Některé písničky mají také ten dar, že se dá vytušit, který riff bude pokračovat. Tohle cítím hlavně v písni „Dopis“. Podle mě to není skladatelská nemohoucnost, ale naopak to považuji za plus této nahrávky. Kapelu musím taky pochválit za pěkný vnitřní booklet s množstvím kvalitních fotografií. Naopak titulní stránka desky mi přijde divná. Tady je graficky něco špatně, když jsem musel přemýšlet, co je název kapely a co je titulem desky.

Opravdu se mí líbí song „Jawa 550“, který začíná bezva fórkem, i když se může zdát trošku pubertální. Kdo neměl červenýho pařeza, možná nepochopí. Já motorkář nejsem, ale tchán takovýhle prskolet má na půdě. Ale za ten frk na začátku písničky by se nemusel stydět ani legendární Mišo Vtipkár!

Na závěr se budu opakovat. Na můj vkus je to na rock moc baladický, ale zároveň to je muzika, který mě absolutně neuráží a rádio bych kvůli tomu nevypnul. Jenže rádia budou stejně dál hrát Zagorku a Majkla Dejvida.

Pro Rockpalace Honza Holý