Nečekejte operu, tohle je progresivní rock jménem OP3RA

  • Číst 7972 krát

Kapela s pompézním názvem OPERA, která v logu používá místo písmena E číslovku 3, se vydala hodně zajímavým směrem své prezentace. Bezejmenné album vydala pouze v digitální podobě. Za mírný poplatek je ke stažení na webu této party.

Moc podrobností se k Opeře nedá najít a informacemi kluci šetřili i v průvodním mailu, kterým se obrátili na naši redakci. Na Bandzonu se můžete dočíst: „Opera je rock-progresivní kapela, která vznikla v roce 2019. Hlavním autorem hudby je Mauro Paderni. Na bicí hraje Roman Sobotka, který je společně s Maurem zakládajícím členem kapely. Po čase se k nim přidal Jarda Kubr (kytara) a Ján Firek (basa). Kapela zkušených hudebníků tak byla kompletní a připravena na živá vystoupení. Opera má jedinečný zvuk pohybující se mezi vodami rocku a energetického progressive“.

Součástí staženého zipu je také digitální booklet, který obsahuje graficky pěkně zpracované texty a informaci o vzniku nahrávky.

Nejsem muzikant, abych posuzoval složitost nahrávky, ale jako fanoušek rockové hudby zde slyším spoustu not. Místy je to dost komplikovaná nahrávka. Nevyniká rychlostí, plyne tak nějak v poklidu. Nechybí pěkná kytarová sóla. Ale ta progrese trošku škodí písničkovosti, ke které by se víc hodil použitý vokál. Tohle fakt nejsou běžné písničky, které by třeba hrálo nějaké běžné rádio.

Sečteno a podtrženo, fanoušci progresivního rocku, zbystřete. Tohle jsem v českých luzích a hájích dlouho neslyšel. Tohle je fakt originální OP3RA.
https://operaband.com/

Pro Rockpalace Honza Holý