Metaloví Rebelové představili svoji inspiraci

  • Číst 7372 krát

Powermetalová kapela Rebel z Čáslavi vydala čtyřskladbové EP Trinity of Inspiration. Jsou to taková tři semínka, podhoubí pro další plodné období kapely. Cesta k němu byla dlouhá a trnitá, ale jedná se pouze o začátek mnohem delší cesty. Tři skladby představují různé tváře a žánrovou rozmanitost kapely nás mají navnadit na tři alba, které Rebel připravuje. Nejsem si úplně jistý, jestli ta roztříštěnost a příliš velké plány nejsou ke škodě věci.
V úvodní anglicky zpívané Within Demons se Rebelové přibližují metalcoru, který moc rád nemám. Ale tohle není vůbec špatný. Líbí se mi hlavně ten growling v pozadí pod melodickým zpěvem. Ještě víc se mi líbí následující balada Zakletá, ta je pěkně vygradovaná a opravdu nejde o žádný oplodňovák. Kapela do toho umí pěkně tvrdě říznout. Jako bonus je na EP zařazena i její anglická verze In Flames. Zakletá zapadá do konceptu romantického power metalu. Kytary jsou nabroušené, klávesy a melodie nechybí.
Podle mě nejvýraznější je závěrečná skladba svaté trojice The Savior. To je pěkně svižná záležitost a nejsymfoničtější kompozice kompletu. Naprosto nekompromisní power metalová jízda. Dost dobrý.
Celkově mě toto EP navnadilo a jsem zvědav, jak rychle se kapele podaří vydat svatou trojici. Kapele rozhodně přeji, aby se jí plány vyplnily. Aktuální nahrávka je vážně prima. S každým dalším poslechem se mi líbí víc a víc. To se mi fakt nestává často.
A taky mám jedno doporučení, název Rebel fakt originální není. Jen na českém hudebním písečku je několik kapel stejného názvu.
Celé EP si můžete vyposlechnout na Bandzone profilu kapely. Milovníci stříbrných CD kotoučků také nepřijdou o svůj disk. Bude k dispozici na kapelním mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na koncertech.
Pro Rockpalace Honza Holý