Hard Colony z Teplic si vzali na paškál Demonkracii

  • Číst 7297 krát

Stále ještě mladá kapela HARD COLONY z Teplic vydala vloni na podzim své debutové CD „Démonkracie“ a je to sakra silný matroš.
Tahle parta se dala dohromady před dvěma lety, ale podle fotek je jasné, že se jedná o protřelé harcovníky, žádné zajíčky ušáčky. Velice vyzrálá muzika založená na pomezí hard rocku a heavy metalu se mi hodně líbí. Třináct skladeb je rozloženo na nějakých 45 minutách, což je taky klasická jedna strana devadesátky kazety. Pamatujete si, jak jste nahrávali na jednu stranu jednu kapelu a na béčko druhou? Mám to živě před očima. Když ještě dnes vidím stopáž kolem tři čtvrtě hodiny, říkám si, že by se to krásně vešlo na jednu stranu.
Od roku 2020 se kapela HARD COLONY prezentuje v sestavě Jarda Štěpán – kytara a zpěv, Mak Lepka – kytara a zpěv, Láďa Studecký – basa a Luboš Podlas – bicí.
Pojďme si přiblížit první nahrávku této party. Po takovém nemastném a neslaném půlminutovém intru následuje vypalovačka „Postavím si Rock´n´Roll“. Ta stojí na výrazné rytmice a jednoduchém refrénu. Nic složitého, prostě pohoda. A v podobném duchu se nese celá deska. Při prvním poslechu si budete podupávat do rytmu a při dalších už budete zpívat s kapelou.
HARD COLONY umí zahrát pěkně svižný příznačně nazvaný „Motorkářskej song“ stejně jako opravdu nádherně vygradovanou baladu „Cestovatel“. To je zřejmě jedna z nejvýraznějších balad letošního roku. Pak zaduní „Dáme si to na čelo“ s geniálně prostým refrénem a je to taky paráda.
Za mě se jedná o velmi zdařilou nahrávku a těším se, že o kapele uslyším v budoucnosti.
Pro Rockpalace Honza Holý