O Komunálu a Dymytry s Vaškem Sladkým

  • Číst 3154 krát

Mekkou Západočeského bigbítu je dozajisté obec Mrákov, kam často několikrát do měsíce míří kolony aut natěšených rockerů. V Mrákově se střídá jedno zvučné jméno za druhým. Jak je možné, že to někde jde a mnozí brečí, tak na to jsme se zeptali promotéra těchto akcí Vaška Sladkého.

Vašku, jakou kapacitou disponuje sál v Mrákově?
Ahoj, sál v Mrákově je velký, pojme okolo tisícovky návštevníků.

Ty pokud se nepletu „vystrkuješ“ růžky i do Tlumačova, tam jde o letní parket?
Jasně, Tlumačov je amfiteátr a přesouváme tam akce v letních měsících, kdy je škoda sedět v sále, když si můžeme posedět venku u dobré muziky.

Letní sezóna je za námi – co jsi pro nás nachystal za akce do konce roku?

Ano, jaro a léto je za mnou a podzim a zima náš čeká. Startujeme s Dymytry a Komunálem, pak se u nás ukáže třeba Kečup s Danem Dobiášem a zahrají klasickou zábavou, která bude trvat okolo 4 hodin. Pak bude cirkusová akce v podobě Walda Gangu společně s Trautenberkem. Týden na to je to legendární Elegie s rockovou legendou Jardou Rajtmajerem, který se letos vrátil „na prkna, která znamenají svět“ a bude s nimi Coda a poslední letošní akcí bude nové turné stoupající hvězdy Traktoru.

U tebe se střídají zvučná jména – jaký je problém oslovit kapely jako Dymytry, Walda Gang, Komunál…. Vypadá to, jako by už s tebou a s Mrákovem vždy počítaly?
Tak snažíme se dělat muziku srdíčkem a to do toho taky dáváme a snažíme se nic nešidit a dát kapelám servis, který vyžadují, tak si myslím, že se sem mnohé rády vracejí.



Na bilancování roku je ještě brzo, ale poohlídni se za jarními a letními akcemi – jaké byly ty nejzdařilejší z tvého pohledu?
Tak jsme spokojený s každou prošlou akcí, kterou jsme udělali, a nemusí jít vždy o bigbít. Důležité, aby si každá akce našla svoje posluchače a ti se opravdu bavili a akce splnila jejich očekávání, takže nechci vyzdvihovat žádnou.

Jsi organizátor a promotér. Čemu dáváš přednost v dnešní době – propagaci na Facebooku, nebo po staru vylepuješ plakáty?
Tak ano, fenomén Facebooku nelze přehlídnout, ale přesto je nutné i další reklama. Ony výsledky na FB, kdy vám lidé „lajknou“ kde co a přislíbí účast je ve finále hodně zkreslující a nedá se s nimi počítat, takže ty plakáty jsou stále dobrou podporou, včetně různých internetových médií, jako třeba váš Rockpalace.

Podle čeho vybíráš kapely? Máš nějaký klíč, nebo podle toho jak je která v kurzu?
Tak sleduju naši scénu, jezdím na jiné koncerty a vzhledem k tomu, že nedělám jen bigbít, sleduju kulturu všeobecně. Další věc je pak nárok kapely a jejich časový harmonogram. To jsou nejdůležitější faktory.

Teď na podzim startuješ 14.10. s Dymytry, jsou u tebe poprvé?

Jasně že ne, Dymytry se vrací po třetí! Těším se moc, vždy odvedou profesionální práci a klobouk dolů, pánové okolo Dyma to dělají víc než dobře a jejich show má vzrůstající kvalitu a své „rodině“ poskytují úžasný zážitek a podívanou.

V kolik hodin vše vypukne?
Tak to sálu se bude pouštět včas, až obě kapely odehrají svoje zvukové zkoušky a vše vypukne v 20:30, kdy nastoupí chlumecký Komunál, který jede celé Svijany tour s Dymytry.

Už víš, jak bude dlouho celá akce trvat?
„Policejní hodina“ bude v jednu hodinu po půlnoci, takže si myslím, že to bude dost dlouhý mejdan!

Vystoupí jak Komunál, tak Dymytry – mají obě kapely stejný časový prostor?
To už je záležitostí kapel, ale myslím, že headliner je jasný a ten dostává vždy více prostoru

Předpokládá se zvýšený zájem, jsou tu společně s oblíbeným Komunálem, máš někde zajištěný předprodej? Kolik stojí vstupenka?
Tak Komunál je i v našich luzích a hájích populární, takže zájem se projevuje už teď. Sál není nafukovací, takže kdo chce mít své jisté, předprodej najde v Domažlicích u paní Šešulkové na náměstí (www.ca-sunny.cz) a v síti Ticketstream a vstupenka v předprodeji stojí 360 Kč. Každopádně, jak jsme se dohodli, dva šťastlivci mohou vyhrát vstupenku v soutěži s vašim Rockpalácem.

Ty jakožto hlavní osoba tohoto dění – jak to zvládáš psychicky? Jsi nervák, nebo si ten koncert, který pořádáš, dovedeš náležitě vychutnat?
Opět je to jak kdy, bohudík nejsem na všechno sám, takže je i čas se podívat, jak „naši“ hosté hrají



Ty vedle opravdu první rockové ligy dáváš prostor bigbítovým kapelám – Elegie, Coda…Mají lidé zájem i o tyhle „tancovačkové“ kapely?
Tak určitě to už není zájem těch 70. a 80. let, kdy bylo všude plno a dá se říci, že chodí především prostřední a starší generace nostalgicky zavzpomínat, každopádně zábavové kapely jako třeba Elegie kdysi psaly historii našeho bigbítu, takže dokud to bude možné, prostor tyto kapely dostanou.

Je velký rozdíl v produkci řekněme Kečupu a třeba právě Dymytry? Myslím po organizační stránce. Nevím, jestli to nebude podnikatelské tajemství – ale jak je možné, že se ti na bigbítovém poli daří?

Každá kapela vyžaduje něco jiného a pokaždé musíš odvést 100% práci, když požaduješ, aby jí následně odvedla i kapela. Takže ke každé akci přistupujeme naprosto profesionálně. Když by ses pokoušel něco ošidit, brzo se to rozkřikne.

Chystáš už rok 2018? Je něco předobjednáno? Máš už nějaké jména, na které se můžeme těšit?

Tak něco málo prozradit můžu. Určitě se lidé můžou opět těšit na všechny úspěšné kapely jako Doga, Komunál, Traktor, Trautenberk a jsem rád, že se u nás v Mrákově poprvé zastaví i Limetal. Ohlasy na jejich koncerty jsou výborné, tak se těším sám.

Jinak děkuju za pozvání a těším se na lidi z redakce, že se sejdeme na Dymytry, popř. jiných akcí a zvu všechny čtenáře Rockpalace do Mrákova, docela určitě zažijete super akci ať už s Dymytry, popř. jinou kapelu. Jsme tu pro vás.

Soutěžní otázka o 2 vstupenky na koncert 14.10.: Jak se jmenuje poslední album kapel Komunál a Dymytry? Pokud možno správné odpovědi zasílejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Uzávěrka bude 12. 10. 2017 ve 24:00 hod

 

výhercem 2 vstupenek se stává Lenka Lepší