Tonda Rauer bez Alkeholu

  • Číst 12014 krát

FB zasáhla zpráva o odchodu Tondy Rauera z kapely Alkehol. Tady je rychlý rozhovor s Tondou Rauerem o jeho konci v kapele Alkehol.

Na facebooku se prosáklo, že jsi skončil po 25 letech hraní v Alkeholu? Je to tak?
Je, tu informaci jsem dal na svůj facebook já, takže jí můžu potvrdit.

Co za tím stojí, snad jste se s Otou Herešem nerozešli ve zlém? To by mi k vám nesedělo.
Nerozešli jsme se ve zlým. Kluci se před dvěma lety rozhodli, že chtějí hrát podstatně víc koncertů a že za mě tím pádem bude jezdit záskok. Těch akcí pořád přibejvalo a teď se prostě rozhodli, že budou pokračovat s Bartem. To je předpokládám celej důvod.

Není zatím vytíženost Harleje, kde taky hraješ? Máte přeci stejný management, tak by neměl být problém skloubit hraní obou kapel.
S Harlejem hrajeme každej rok v podstatě stejnej počet koncertů, dodržujeme to už třeba deset let. Samozřejmě se ty kapely vzájemně omezovaly, hlavně v létě a to v Alkeholu začalo vadit. Ale nehledej za tím žádný hádky a boje, jsme už dost starý na to, abychom si vzpomínky na těch příjemnejch 25 let kazili nějakejma blbostma.

Tohle je možná trošku podpásová otázka. Víš, kdo tě v Alkeholu nahradí? Bude to třeba Bart z Törru, který občas za tebe zaskočil?
Jo, pokud vím, tak v Alkeholu bude hrát Bárt a není to žádná podpásová otázka, nemám pocit, že by se mezi náma stalo něco lidsky, prostě už jen spolu nebudeme hrát.

Vím, že hraní je pro tebe drogou. Jaké máš plány dál, budeš asi hrát s Harlejem, který je v laufu nebo máš v záloze ještě něco jiného?
Já budu celkem hodně vytíženej Harlejem, budeme dodělávat DVD z letošní Lucerny, máme před sebou příští rok dost koncertů a pomalu přichází čas začít připravovat nový CD. Navíc se díky zájmu fanoušků, kterej nás velice těší, věci kolem Harleje pořád zvětšujou, takže je se vším více práce. Taky bych už pár let chtěl udělat dvě CD, každý s jedním mým dobrým kamarádem a nikdy na to nebylo dost času, takže teď to třeba konečně stihnu -)). Nemám pocit, že bych se nudil-))

Moc děkuju, že sis na mě udělal čas. Ať se ti daří.
Pro Rockpalace Jan Holý