Kreyson Memorial stojí pevně na nohou

  • Číst 4615 krát

Humbuk, který se rozpoutal v našem malém rockovém rybníčku, když parta ex Kreysoňáků vyrazila na vzpomínkové turné 25. výročí vydání Anděla na útěku. Konečně i tehdy vznik tohoto alba a potažmo kapely Kreyson samotné rozvířil tehdejší rockové vody. Dan Krob má za sebou první sezónu s Memorial, takže mě zajímalo, jak uplynulý rok vůbec uběhl. A kde to nejlépe zjistit?? U muzikantů samotných v krátkém rozhovoru -)))

Dane, máte za sebou sezonu s Kreyson Memorialem, jak jí hodnotíš?
Jako celá kapela hodnotíme sezónu 2016 - 2017 velmi pozitivně. Odehráli jsme desítky koncertů na různých pódiích, pro dobročinné akce, pro motorkáře, ale i na svatbě a na narozeninách. Pro nás jsou však nejdůležitější fanoušci a ti podle jejich ohlasů byli s námi velmi spokojení a bavili jsme je...a o to jde.Je také skvělé, že jsi nás objednávají i stejní pořadatelé na svoje akce a to je známka toho, že jsme se jim líbili a nezklamali jejich představy.

003

Z počátku byl okolo všeho velký poprask, jak to vypadá dnes? Klid zbraní?
Co se týká nás tak my jsme žádné "zbraně" nepoužili a tak je Na západní frontě klid. Hrajeme, zkoušíme , skládáme hudbu a nezbývá nám čas na pomyslné nikam nevedoucí války. Raději jezdíme hrát po naší republice a to je dost časově náročné. Pro nás je to ale vždy velký zážitek a chceme si užít koncerty, a pobavit fanoušky a sebe taky. Je to nakonec vidět i na videích a fotografiích z koncertů, že nás hraní velmi baví a že vždy a rádi rozdáváme pozitivní energii všem lidem.

Chystá se další sezóna, co na ní chystáte?
Máme přichystaný nový koncertní autorský program, který je hudebně i aranžérsky velmi rozmanitý a zvukově moderní .

Bude nějaké překvapení?
Ano, máme domluveného jednoho zajímavého hosta, který se objeví na koncertě...ale je to zatím tajné....

Mám tu od tebe výborné ukázky, o jaké skladby jde?
Pro letošní a příští sezonu jsme připravili více jak tucet nových vlastních skladeb. Jsou to písně s pianem a akustickou kytarou až po tvrdé a rychlé kytarové songy podpořené klávesy a samply. Samozřejmě vše se skvělým hlasem našeho zpěváka Doldyho.

006

Kdo skládá a textuje?
Skladby skládá Doldy, já i Reddy. Texty píši já a Doldy a pár textů máme od zajímavých textařů, což bude pro fanoušky také milé překvapení. Skladby pak aranžujeme společně, tvoříme dvojsóla a další rytmické fintičky...no znáš to..hiii Hodně používáme zvuky kláves a samplerů.

Můžeš prozradit, o čem budou nebo jsou texty??
Texty jsou o životě a o příbězích a zážitcích, které každý den prožíváme. Texty sou poplatné současné době a reflektují to co teď prožíváme. V textech se nezaměřujeme na scifi, gotiku, tajemno, politiku, okultismus atd....hiihii

Takže máme počítat s tím, že vydáte i plnohodnotné CD?
Ano plnohodnotné CD už připravujeme. Jak jsem již avizoval v našem rozhovoru před nedávnem.

005

Kdyby mělo vyjít, už máte název, kolik bude skladeb? 
Bude obsahovat 12 až 15 skladeb. Songy už máme připravené jen je natočit ve studiu smíchat a zmasterovat. Název desky i obal se už připravuje a zatím ho nebudeme zveřejňovat...bude to překvápko. Počítáme, že CD vyjde letos na podzim.

Už jste začali některé nové skladby hrát na vystoupení?
Ano, už hrajeme nové skladby. Máme připravený celý komponovaný koncertní program z nových songů, včetně několika instrumentálních a také nové sólo na basu a na bicí.

Plánujete všechny staré songy nahradit novými
Ano, to je přirozený vývoj. Každá kapela se posouvá dopředu a hraje nové písně . Muzikantsky jsme se dali dohromady při oslavě výročí Anděla na útěku. Toto období Anděla je už ale za námi a protože jsme se velmi hudebně a také jako lidi sblížili, tak si vždy rádi spolu zahrajeme.... tvoříme, hrajeme a užíváme si novou společně stvořenou energii. Pokud si však pořadatel bude přát, aby jsme zahráli nějaké skladby z Anděla tak s tím nemáme problém, tyto písničky máme pořád rádi.

Jaká je reakce publika na nový materiál?
Velice pozitivní. Jsou to moderní svižné a melodické skladby s českými texty a chytlavými refrény. Doldy se v nich cítí pěvecky velmi dobře a zpívá ve své přirozené poloze. To se týká i nás kytaristů... takže si velmi užíváme když hrajeme sóla a melodie, které vyšly z nás .

Děkuji za rozhovor a co vzkážeš našim čtenářům?
Chtěl bych všem čtenářům poděkovat za jejich přízeň a pozvat je na naše koncerty. Nejbližší myslím bude v Plzni 22.5. kde si v Alfě předskočíme před kapelou bubeníka z AC/DC Phill Rudd Band
ostatní novinky a koncerty jsou na našich stránkách

www.kreyson.cz
https://www.facebook.com/kreysonmemorial/