Luděk Folkman natáčí nový klip!!!

  • Číst 3709 krát

Kdy ses rozhodl natočit videoklip a proč zrovna na Motorkářskou?
S myšlenkou udělat klip si pohrávám již od prosince 2017, kdy vyšlo mé první CD - Vítejte v realitě (na kterém se mj. aktivně podílel i Vláďa Šafránek z Walda Gangu). Nicméně jsem se vydáním CD finančně vyčerpal. Navíc jsem netušil, na kterou písničku by ten klip měl být. Nechal jsem tomu tedy volný průběh, šetřil a čekal, jak se to vyvrbí. Někdy v zimě jsem telefonoval s Vláďou Šafránkem. Bavili jsme se o všem možném, když najednou přišla řeč na desku. Shodli jsme se na tom, že nám oběma lidi spontánně píšou celkem pozitivní ohlasy, nejen na desku jako celek, ale i na jednotlivé písničky, především pak na Motorkářskou. Výběr byl tedy jasný. Slovo dalo slovo, Vláďa mi dal kontakt na Daniela Cameru, který se příprav na natáčení klipu vehementně chopil, a už ten den večer jsme si zavolali a sděloval mi své první představy. Během jara jsme pak s Danem pilovali scénář. Dan zařizoval potřebnou techniku a herce. Některé scény se už s předstihem předtáčely, no a minulou sobotu jsme to dotočili.

37697564 2134567363431083 983670595956768768 o

Jak probíhalo natáčení?
V sobotu 21. 7. jsme se sjeli ve Velkých Přílepech a začalo se točit. Prvně se točily scény, kde byly zachyceny různé profese jednotlivých motorkářů. Chtěli jsme tím ukázat, že je to koníček jako každý jiný, a že mezi motorkáři jsou např. i doktoři a mnohé další profese. Když dorazili ostatní motorkáři, tak se točila jejich společná jízda. Můžeme se těšit na letecké záběry z dronu a mnoho dalších. Během natáčení se každou minutou zhoršovalo počasí. Černé mraky se honily a všude okolo, kromě místa kde jsme natáčeli, lilo jako z konve. Při natáčení nočních scén se nám déšť ale už nevyhnul, což vůbec nevadilo, protože scénu jsme nasvítili pomocí ohně a světel motorek, přičemž dešťové kapky v tom světle tvořily zajímavý efekt a celkovou atmosféru. Takže jsme zdánlivou nevýhodu využili a klip tak dostal úplně nový nádech.

Má klip nějakou dějovou linku?
Ano, má, celkem obsáhlou. Ale nemůžu vykecat všechno.

Jaké jsou pocity?
Super! Myslím, že máme natočeno mnoho materiálu, ze kterého se dá vybírat. Navíc klip točí duo Daniel Camera a David Beránek, takže výsledek rozhodně nemůže být špatný.

folkman01

Něco na závěr?
Ano. Rád bych poděkoval všem lidem, kteří se natáčení zúčastnili. Dále děkuji zástupci pivovaru Študák, který se postaral, abychom nežíznili, a taky děkuji bráchovi a všem kamarádům, kteří mi přijeli a pomohli, na rozdíl od těch „kamarádů,“ co slibovali první poslední, a pak skutek utek.
Klip tímto věnuji všem fanouškům za jejich přízeň a hlavně všem motorkářům – srdcařům.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.

Pro Rockpalace Blancherose