V Plzni zazní hity Kiss, W.A.S.P., Motley Crue v rámci turné Back To The 80´S kapel Kiss Czech Company a Hairy Groupies

  • Číst 8219 krát

Plzeňská Buena Vista v pátek 31.1. je další zastávkou na turné kapel Hairy Groupies s krásnou zpěvačkou Jackie a vynikajícím Kiss Czech Company v turné nazvaném Back To The 80´s. Kiss Czech Company jsou známí svými kostýmy, divokou pyroshow a největšími hity amerického cirkus Kiss a glamrockoví Hairy Groupies nezůstanou se svou show o nic pozadu. Nasypou do nás covery W.A.S.P., Motley Crue, ale i pořádnou dávku glamrocku z vlastní dílny Groupies. Kdo máte v pátek čas, nenechte si tenhle cirkus plný ohně, mlhy, jisker a výborné muziky ujít…I Love It Loud!!

Jackie, co se změnilo v táboře Hairy, co jsme se viděli naposled (nemluvit o turné)?
Vlastně je toho poměrně dost, ačkoli to jsou zatím málo viditelné věci :D Pohnuli jsme s plány ohledně nahrávání desky a přichystali jsme pro naše fanoušky nový, „super-prďácký“ merch s našimi karikaturami, které nám nakreslila výborná Ivana Králová. No a především máme letošní rok koncerty pořádně našlapaný, navíc samými úžasnými akcemi!

Chystáte se navázat na výborné EP? Píšete nové skladby?
Chystáme! Vlastně jsme se na to v novém roce konečně opravdu pořádně vrhli. Hned po Silvestru jsme se sešli s producentem, se kterým jsme nahráli dema více než poloviny songů na novou desku. Pár věcí teď tedy ještě musíme dodělat a v březnu by se mělo nahrávat. V létě by tak deska mohla být venku.. Tak uvidíme, jestli to všechno klapne podle plánu.

Sice je ještě leden, ale festivalová sezóna se rychle blíží, máte už nějaké termíny?
Něco tam je. Dokonce je tam i pár větších festivalů, tak se na léto těšíme. Nicméně teď jsme měli hodně práce se zajišťováním turné, tak jsme to léto zatím řešili jen částečně…

Hairy Groupies LIVE4

Já jsem se tebou sešel především aby si nám prozradila něco o turné, které právě probíhá, takže , jak jste se dali dohromady s Kiss Czech company? A kde turné začalo?
Náš kytarista se znal s Martinem Malíkem z Kiss. Takže když jsme dostali ten nápad, že bychom vyjeli s nějakým dobrý revivalem, který by se k nám hodil, zkusili jsme nejprve právě Kiss Czech Company. A jelikož jsou kluci z Kiss opravdu fajn, dokázali jsme se na všem domluvit a klaplo to. Turné začalo hned po Vánocích v Kroměříži.

V kolika městech už jste hráli a co vás mimo Plzeň ještě čeká?
Zatím toho máme víc před sebou než za sebou. Byla ta Kroměříž a teď o víkendu jedeme do Svitav. Hned den po Plzni navštívíme Mariánské Lázně a v následujících týdnech Daskabát, Františkovy Lázně, Hradec Králové, Hranice na Moravě, Moravský Krumlov, Olešnou u Havlíčkova Brodu, Olomouc, Sokolov, Starý Plzenec, Valašské Meziříčí. A kromě českých měst, jsou tam i dvě na Slovensku – Nitra a Vrútky.

Jak se snášíte s „Kiss“ ať už na pódiu, popř. v backstage? Rivalita?
My jsme s kluky úplně v pohodě. Je pravda, že jsme se toho trošku obávali, protože jsme se bohužel už setkali s fakt nesympatickými kapelami, se kterými byl problém i jeden společný koncert :D Naštěstí kluci z Kiss opravdu nejsou tenhle případ a tak věříme, že celé turné bude probíhat v pozitivní náladě. Ale kdo ví, čeká nás i společná noc v bytě 1+1, tak možná nějaká ponorka přijde :D

78664396 749452978873368 4308533890802253824 n

Vaše turné má podtitulek Zpátky v 80sátkách – co můžeme čekat od obou kapel?
Skvělou show plnou melodického hardrocku, kytarových sól, chytlavých melodií, bláznivých pohybů, strhujících kostýmů, pyrotechnických efektů a především energie!

Rockpalace se na vás chystá do Plzně, kde hrajete 31.1. v Buena Vistě, od kolika akce začíná a kolik času dostane každá kapela?
Lidé můžou do klubu zavítat již od 20:00. Kolem deváté hodiny vykopnou Kiss Czech Company se svým hodinu a půl dlouhým setem a kolem jedenácté pak my (Hairy Groupies) se setem podobně dlouhým.

Jak to vypadá s předprodejem vstupenek? Dají se někde koupit?
Předprodej probíhá na portálu goout.net, kde fanoušci vstupenky seženou za zvýhodněnou cenu 140 Kč.

Máš možnost před koncertem oslovit fanoušky, kteří ještě třeba váhají, co jim vzkážeš???
Rozhodně neváhejte! Jsem opravdu přesvědčena, že Vám můžu slíbit příjemný večer plný skvělé muziky na který jen tak nezapomenete. A ráda se s každým z Vás po koncertě potkám na baru! :-)))

backtothe80s BANNER