Roxor vypustil Vlky

  • Číst 8230 krát

Prezentace nového, výborného klipu kapely Roxor mě na tolik nadchnula, že oslovuju Ondru k mini rozhoru

Ondro, vy jste vypustili nový klip Vlci, má to být předzvěst nového alba, kdy máte v plánu vyjít s albem ven??
Ahoj, tak to tě asi trochu zklamu, zatím jde opravdu o premiéru jediné skladby, ale samozřejmě že nad dalším CD uvažujeme.

Počítáte opět s vinylovou podobou? Jak se prodával předchozí vinyl?
Pokud by bylo dost materiálu, určitě by jsme do portofolia zařadili i vinyl, ten předchozí zaznamenal celkem slušný prodej, už nám zbylo jen posledních pár kousků.

Dá se počítat, že nové album, až bude, se ponese v tomto duchu? Mám pocit, že Roxor silně hudebně dozrál!
Nevím jestli jsme dozráli :-) , to necháme na našich příznivcích, ale snažíme se aby to nebylo pořád to samé. Roxor ale bude asi mít stále nějaké to „poznávací znamení“ . Musím trochu profláknout, že Vlci nejsou jediná skladba kterou jsme ve studiu nahráli, ale na celé CD to opravdu ještě není.

Přiznám se, že pro mne je muzika pastvou pro uši a podle mne je to to nej, co jsem od Roxor slyšel, kdo je autorem muziky a prozraď, jak dlouho vzniká taková skladba a kdo je autor muziky?
Jsme rádi, že nejen tobě se skladba líbí. Přiznám se, že tahle skladba měla počátek už někdy v roce 2013 !! Ten úvodní kytarový motiv jsme měli už tehdy vymyšlený a nějak se nám nikam nehodil. Když jsme na konci loňského roku už zase měli chuť dát dohromady něco nového, tak jsme ho oprášili a pak ve zkušebně se na to nabalil ten zbytek. Samozřejmě nějaký svahilský text , tam se nám vyloupla ta opakovačka „přijdou“ a pak už jsme to jen dolaďovali. Ve studiu to pak trochu producentsky dotáhl do této podoby náš zvukový mistr Martin Hollandr, bez něj by to nemělo ani ty správný „koule“ . Autorsky se na tom vždy podílí celá kapela, nejsme žádný domácí počítačoví borci, musíme být u vzniku všichni spolu, tak nás to baví nejvíc. Koncertní premiéru jsme plánovali na březen, ale koronavirová stopka nám to překazila. Měli jsme tím pádem aspoň trochu času dotáhnout to do finále ve studiu a přidali jednoduchý lyric klip, aby to už konečně mohli naši fanoušci slyšet.

Vlci mají silně angažovaný text, ty jsi autor, muselo to jít z tebe ven, popř. co tě k tomu vedlo? Jde o výjimku, nebo máš v plánu se více zaměřit na „sociální“ texty?
Ani bych neřekl angažovaný, jen nám nějak nejde pod fousy ten směr kam se ta naše společnost a možná i celá planeta řítí, tak jsme to prostě zkusili vyventilovat po svém. Navíc, kdyby se text kolegům z kapely nelíbil, tak by mi neprošel, takže jsme v tom všichni zajedno! Nevím jestli budou další texty takhle zaměřené, uvidíme jaká další můza přijde. Třeba jak se rychle aktuálně někdo veze na vlně roušek, tak to my určitě nic neplánujeme .Nám to všechno trvá déle :-)

roxor vlci

Jsem uživatel Spotify – nadšeně jsem zjistil, že je tam i Roxor, ale jen s posledním výběrem, plánujete přidat třeba i Kazatele?
Na Spotify a nejen tam určitě ještě něco přidáme, jsme tam asi měsíc, takže máme co napravovat.

Jak se díváš ty jako sběratel muziky, vinylů, ale i aktivní muzikant na možnosti, které dnes nabízí třeba již zmíněny Spotify?
Musím se rovnou přiznat, že to posluchám taky, nejen proto že tam je Roxor, ale když mně z výběrů které mi to nabídně něco zaujme, prozkoumám celé album. Nemusí se tolik vyhledávat, nabízí to podle našeho vkusu, takže tím se to zjednodušuje. Ale sbírání vinylů a dlaších artefaktů, to mě určitě neopustí, v tom je pro mě to pravé fandovství.

Kdo pro tebe představuje Vlky, o kterých zpíváte ?
Pro mne jsou „vlci“ všichni, co někomu škodí, a přestože jsme vlastně na jedné lodi, v jedné zemi, tak chtějí mít všechno jen pro sebe. Nevím jestli to takhle ve zkratce stačí, ale každý má ty svoje „vlky“ asi jinak zařazené. Třeba kategorie do které spadají „šmejdi“ co parazitují na našich rodičích, tak tam jsou to asi všichni, jak říkám, každý si toho svého vlka najde jinde, nemusí to být jen v nejhořejších patrech politiky. Důležité ale bude, nenechat se zblbnout spoustou lží a nesmyslů, což v dnešní přeinformované době není jednoduché, pro někoho je třeba výhodné jen běžet ve stádečku. Ale my se tomu rádi vyhneme.

Díky za rozhovor a ty Vlky si jako klip musíme pustit.