Makáme….vzdycháme

  • Číst 7458 krát

Rozhovor s kytaristou Konspiračních Teorií, Petrem Fišerou alias ukrutným Fišerákem o připravovaném demáči Vzdech

Rádia k poblití... poslední nahrávka, která vznikla v roce 2019 a měla i celkem pozitivní reference, přesto s ní taková spokojenost nebyla. Nová deska má už svůj název i obal, stanoven termín nahrávání, však ještě není....co ty bys chtěl udělat lépe a vlastně co změnit herně i kolektivně....
Zdravím hlavně ty, kteří si tenhle rozhovor přečtou. Rádia k Poblití je zatím naše nejlepší nahrávka, přestože vím, že to mohlo být lepší, co se týče nahrávání některých nástrojů a celkově i zvuku.
V tomhle je prostě hrozně moc možností, na které si přijdeme, až po nějakém čase. Nikdy netrávíme ve studiu mnoho času, nasereme to tam a myslím, že našim fanouškům se to líbí a všichni v kapele se shodneme, na dobrém demáči.
V současné době makáme na novém EP Vzdech a koronavirus poskytl dostatek času na mé kytarové riffy. Dáváme to dohromady trošku pomaleji, ve vzduchu jsou cítit divné vlny.
Demáč by měl být načichlý old school stylem, takže nesmí chybět FUZZ a doufám, že všichni ostatní mojí myšlenku pochopí. Každej mě dá za pravdu, že není prdel něco tvořit a občasné čpění uvnitř kapely není žádnou zvlášností...mám kluky rád, bez nich by to nešlo.

U Konspirační Teorie jsi vlastně od začátku, takový tatíček zakladatel a je to pro tebe určitě srdcovka.....jaký máš vzkaz pro všechny hudební chytráky a velmistry, kteří tvrdí, že máš navíc a že tě je u Konspirátorů škoda....
Přesně tak. K.T. je moje srdeční záležitost a ty moc dobře víš, že se nám nedařilo sehnat ty správné lidi, nastartovat tu správnou pohodu. Výborný hudebník, ještě nemusí pochopit co vlastně chceme hrát a je hrozně těžké se posunout dál.
Já nejsem žádnej kytarový mág, však moje riffy jsou dost specifický.
Několikrát jsem dostal nabídku, na různé projekty, ale vždy od lidí, kteří nikde dlouho nevydrží, zaplétají se do různých nesmyslů a jejich muzika je jenom horší. Takže nasrat. Ano zaslechl jsem, že mám na víc, ale já mám jenom na Teorie, tam je moje místo.

Zpátky ke Vzdechu.....nemusíš prozrazovat vše a třeba u Andělů není ještě, ani co odkrývat, ale jak ty jsi spokojený s poskládáním skladeb na demu, co říkáš na horké novinky, tedy Vzdech a Hero-Jin a jak dle tvého zapadnou do konceptu starší skladby, jako Konspirační Teorie a Údolí Dutých Hlav…
Určitě je to posun dopředu. Vzdech a Hero- Jin máme tak nějak hotový, ale ještě tomu nepřicházím moc na chuť. Třeba se ještě něco změní a budu konečně spokojený..být věčně nespokojený, je můj úděl.
Konspiračka a Údolí Dutých Hlaviček jsou v konceptu celku nejvhodnější, takže uslyšíme.

Čím to je, že se kapele podařilo od září 2019, až do března 2020 odehrát spoustu koncertů...jasně je to pílí, zařizováním a odříkáním, bla bla bla....mě spíš zajímá ta lidská stránka mince...byla opravdu nalezena ta správná kapelní pohodička a Konspiračka už vlastně, ani v jiné sestavě hrát nemůže ?
Těch konciků zase tolik nebylo, ale povedlo se to v rámci možností zahrát. Nejlepší sestava, která chápe náš psychedelic- crossover styl a jsem moc rád. Občas se názory liší, ale to nás posouvá ještě k lepším výkonům….obsazení kapely je pevné a něco na tom měnit je téměř nemyslitelné.

V horizontu několika týdnů, možná měsíců je plán jasný, nahrát peprnější desku a pokud bych mluvil za sebe...nějaké to live blbnutí a hlavně pohodička uvnitř kapely.....jak to vidíš ty?
Plán je jasný...nahrát kvalitní EP s přijatelným zvukem, dáme tomu co proto. Zapracujeme na live hraní, to je pro nás priorita, baví nás to a momentálně z nás sálá pohoda.
Vyražte na náš koncik, nezklameme.

https://www.facebook.com/impregnace2013/
https://bandzone.cz/konspiracniteorie

Pro Rockpalace Havrďák