S Láďou Prusíkem nejen o Šeříkovce

  • Číst 7772 krát

Plzeňská Šeříkovka zanedlouho opět po dlouhé vynucené přestávce otevře své "pomyslné" brány pro hudební nadšence a najede na silně nabitý program, který musí uspokojit všechny napříč hudebním spektrem. Velká změna nastala v produkci tohoto kulturního stánku a na "produkční" křeslo usedl Láďa Prusík.. S Láďou jsme se poznali, když dělal managara tehdejším výborným Science Fiction (kde je br. Kopejtkovým konec?). Láďu znám jako fajn a rovného chlapa a tak jsem rád, že s tímto hudebním srdcařem jsme se po letech setkali nejen na pokec (tak mohl vzniknout tento rozhovor), ale i pracovně.

Za pár týdnů se Šeříkovka opět otevře po dlouhé době, kdy a s čím začínáte?
Začínáme charitativní akcí Rock for Dogs – výtěžek půjde na výcvik asistenčních psů (www.pomocnetlapky.cz), vystoupí Sapon, Zvláštný škola, Morčata na útěku. Pak tu máme divadlo Můžem i s mužem, Visáče, Argemu…všechny akce najdete na našich stránkách www.serikovka.cz, nebo na FB Šeříkovka.

Co nás do konce rocku čeká za zajímavé akce?
Zajímavé určitě bude vystoupení legendární a věčně něčím překvapující Dogy, 22. 11. 2020 kde se jako hosté objeví Debill Heads a kapela našeho kamaráda Martina Lepky z Teplic Hard Colony. Pokřtí tady svoje CD, kmotrem nebude nikdo jiný, než Karlos Terminátor Vémola. Určitě také stojí za zmínku vystoupení naší operní divy Evy Urbanové, 30. 10. 2020. Přijede s projektem Barock, kde zazní v jejím podání hity od Queen, Nightwish, Scorpions, Nazareth a dalších rockových ikon.
A spousta dalších a dalších super akcí

Jak často jsou akce v Šeříkovce?
Akce jsou 2x až 3x do týdne, většinou víkendy, občas nějaký čtvrtek, neděle. Dle možností účinkujících. Nebylo vůbec jednoduché přeorganizovat veškeré akce ze začátku roku.

Co žánrové rozdělení? Přijde si na své každý posluchač?
Troufám si říct, že Šeříkovka je hodně žánrově barevná, od divadelních vystoupení, přes pop, country až k black metalu.

Některé akce byly v budoucnu vyprodané, budou opět možné předprodeje?
Předprodej zůstává stejný – Plzeňská vstupenka, Ticketstream a nově Go out.  Určitě musím zmínit, že předprodeje ze zrušených akcí, díky uměle vyvolaným zblbnutí lidí, zvané Covid-19, jsou stále v platnosti.

V září je vlastně tvoje premiéra, jako produkčního Šeříkovky, chystáš nějaké změny, popř. vylepšení?
Zatím žádné změny nechystáme, Šeříkovka, co se týká zvuku a zázemí, fungovala na 100%. Tímto bych rád poděkoval Petrovi Kubáňovi za jeho snahu, udělat z Šeříkovky super stánek jak pro kapely, tak i pro návštěvníky. V podstatě vše zůstává při starém, včetně zvuku, světel a obsluhy. Větší strach mám z toho, aby vlci na podzim neudělali zase na ovce bububu a nezatrhnou veškeré kulturní dění.

Můžeš už prozradit nějaký „trhák“ na rok 2021?
Pro rok 2021 zatím nic „velkého“ nemám stopro potvrzené. Rád bych navázal na spolupráci s Jirkou Daronem (Pragokoncert), tak jak tomu bylo za dob Pavla Kozubka. Určitě bych k nám rád přivezl něco hodně zajímavého, ale, nechte se překvapit

Píšu tvoje premiéra, ale jako hudební manager a producent máš letité zkušenosti, každopádně jaká budeš mít kritéria na kapely, nebo co by měla kapela udělat, kdyby měla zájem vystoupit v Šeříkovce?
V podstatě se nebráním ničemu. Ale na druhou stranu, musím vybírat kapely a umělce, kteří jsou i v dnešní době „přitažliví“.

Určitě sleduješ dnešní scénu, kdo tě zaujal, popř. překvapil? Chodíš na koncerty neznámých kapel, posloucháš Cd … Vzpomeneš si na poslední koncert, na kterém jsi byl??
Dnešní scénu moc nesleduju. Občas něco vylítne, že stojí za to si to pustit. Naposledy asi ukrajinská partička Jinjer.  Já se spíš vracím ke kapelám, na kterých jsem vyrostl, Judas, Maiden, AC, Metallica…mohl bych jmenovat asi hodinu. Ten kdo mě zná, ví, že jsem milovník velkých hlasů. Geoff Tate, Rob Halford, Michal Kiske, Andi Deris, James LaBrie…u nás samozřejmě Láďa Křížek, Petr Novák, Šafrda. V neposlední řadě můj miláček Warrel Dane, dnes bohužel už není mezi námi. Poslední koncert, na kterém jsem byl, byl Geoff Tate´s Operation Mindcrime. To fakt teda bylo něco. Dal celou desku Op. Min a jako bonus celý Empire. Byl jsem s manželkou a synem. Ten hraje na bicí a klavír, pro něj to byla určitě dobrá škola. To, co tam viděl a slyšel, v něm určitě zanechá hodně dlouho pozitivní vzpomínky, jak se má dělat muzika

Preferuješ nějaký hudební styl, nebo necháváš „vyhrát“ dobrou muziku? Co vlastně doma posloucháš za muziku a na čem?
Muzika je dvojí – dobrá a špatná. Já poslouchám tu dobrou!
Můj vkus jsem uvedl výše, manželka ulítává na Europe, Angře, Edguy, Pinc Cream 69, kluk na AC/DC, Disturbed. Iron Maiden, Judas Priest. Poslouchám nejvíc v autě, kde trávím hodně času. Doma se pak „pereme“ a posloucháme buď MD, CD, LP, na co je právě chuť. Někdy dojde i na Čajkovského. Máme k tomu takovou starou dobrou sestavičku Kenwood a repráky AQ.

Láďo, děkuju ti za tvůj čas a na závěr co řekneš ať stálým, či novým návštěvníkům Šeříkovky?
Všem fandům vzkazuju, aby ve zdraví a štěstí přečkali tuhle podělanou dobu. A abychom se potkávali co nejčastěji na akcích.

A poslední otázka, jaký je tvůj nej nejoblíbenější klip na YouTube, abychom ho mohli zahrát našim čtenářům?
Tvl, ty mi dáváš….:-D
Tolik prostoru určitě nemám, abych to tady vyjmenoval. Za všechny zrovna Queensrÿche - Empire