Praotec Čech přišel na Říp s kapelou Bad

  • Číst 7590 krát

Bad natočil nový klip, na jakou skladbu to bude? Byli jste jednotní při výběru skladby, nebo rozhodlo hlasování, nebo přišel kapelník s diktaturou proletariátu a řekl, bude se točit?
Natočit videoklip na píseň ,,Všichni jsme Čech“ byl vlastně nápad kamaráda a manažera kapely The Primitives Group Romana Brejchy. Tak jsme, jak je naším dobrým zvykem dva možná tři roky mluvili, až letos to vzala do ruky naše akordeonistka Alena a dokopala nás k činu. Píseň není tak úplně naše, je to česky otextovaná věc od AC/DC -The Jack.

bad rockpalace 04
Tak otextovat česky AC/DC může být zajímavé, prozradíte nám, o čem text bude?

Je to o příchodu praotce Čecha na horu Říp z pohledu tam žijících keltských kmenů. Vše je ovšem myšleno jako nadsázka a vtip.

Jak jste pojmuli klip? Jako sestřih koncertu nebo půjde o hraný klip? Jde o první klip Badu, nebo už jste se nějakým klipem prezentovali?
Je to hraný klip, máme to tak rádi. Ty tři roky od nápadu k realizaci jsem promýšlel různé obrazy, pravda, ne všechny nápady se podařilo realizovat a naopak jsme během natáčení dovymýšleli obrazy nové. V minulosti jsme natočili klip na píseň ,,Motorkář“ a i ta je v podobném duchu.

Scénář jste si vypracovali sami, nebo jste se svěřili do rukou nějakého odborníka?

Za odborníky jsme se pasovali my a svěřili jsme se do rukou profesionála, kterým je Pája Junek z Junek film.

Točilo se opravdu na dohled Řípu, nebo jste si vystačili s jiným vrchem?

Říp je Říp a ten se nedá nahradit ledajakým kopcem a tak jsme točili pod Řípem. Dokonce padnul nápad, že vylezeme nahoru, což jsme vyhodnotili jako nápad nedobrý.

bad rockpalace 03
Takže jestli to dobře chápu, v klipu se ukáže sám praotec Čech se svou družinou, šlo o komparz, nebo jste si role rozdělili v rámci kapely?

Už od začátku jsem věděl, že Praotce nemůže hrát nikdo jiný, než náš banjista Jirka Duben. Samozřejmě v klipu hrají i ostatní Beďárci a mimo nás pak celá řada známých a kamarádů.

bad rockpalace 06
Jak dlouho se točí takový klip? Pokud mne paměť neplete, The Jack je i v originále poměrně dlouhou stopáží?

Měli jsme na to jeden den, takže jsme točili od rána až do noci, co se týče náročnosti, přirovnal bych to k jedné šichtě baníka v dole Darkov.

Už víte datum, kdy bude klip venku? V jaké stádiu je klip nyní?

Klip je teď ve stádiu postprodukce, některé záběry se mění za jiné apod., také se doupravuje zvuková nahrávka ve studiu Kobdzej Tomáše Kašpara ve Štětí. Kdy bude klip venku? No, až to bude, tak to bude.

Půjde o promosingl a chystáte nový klip následovat albem? Jak na tom jste? Chystáte, nechytáte?

Jak už jsem říkal, máme klip Motorkář a co se týče alba, je už nějaký čas roztočené. Nový klip snad bude také, ale to až posbíráme sil.

bad rockpalace 02
Ještě našim čtenářům představte kapelu, a kde najdeme nějaké info o koncertech?

V současné době naše parta vypadá takto. Milan Laub- akustická kytara, Alena Laub Habertizel- akordeon, Ivan ,,Stojící Medvěd“ Bulička - basa, Michal Jelínek- el. Kytara, Michal Franc- bicí a Jirka Duben- banjo. Koncerty většinou prezentujeme přes Fb, pak na bad - Úvod | Bandzone.cz , A to je tak asi vše, co bych k tomu chtěl říci.

bad rockpalace 01