Rock of Sadská 2018 se blíží mílovými kroky. Jak bude nabitý letošní ročník?

  • Číst 3513 krát

Z Francie k nám dorazí Dagoma. Groove metalová skupina, která se zrodila v roce 2000. V počáteční sestavě předskakovali dokonce i Rammsteinům, ale pro nedostatečné zapálení do muziky, zpěvák Shawter pozměnil členy. V aktuální sestavě si zahráli vedle kapel jako jsou například Machine Head nebo Fear Factory.

Kdo by neznal Harlej? Jedna z nejznámějších českých rockových kapel. Na píseň Strážní andělé z jejich nejnovějšího alba Hodný holky zlý kluky chtěj natočili parádní videoklip. Tahle pecka určitě zazní, věřím tomu!

Průkopníci trash metalu na území tehdejšího Československa z Mladé Boleslavi. Pokud jste si hned vzpomněli na Debustrol, tak ano, hádáte správně! Kolinss, Herr Miler, Zed a Önslaughter přijedou na fesťák s pořádnou dávkou muziky.

Black metalová Semblant se pyšní krásnou modrovlasou zpěvačkou Mizuho Lin. Její úžasný hlas vám doslova vyrazí dech.

Nebude chybět ani německá metalová kapela Hämatom, která se postupem času začala zaměřovat na společenská, náboženská a sociálně kritická témata. Své tváře schovávají pod maskou. Stejně jako Dagoma, tak i oni předskakovali Rammsteinům. Milovníci německých textů si tuhle bandu zaručeně oblíbí.

Haematom Fotoshooting 2013 QUER Fabrik e1384942066563

Přiletí k nám Hudsonské šípy v podání Miro Šmajdy, který zaskakuje za Vláďu Šafránka. Kdo se trochu vyzná, tak poznal, že se jedná o Walda Gang! V aktuální sestavě odehráli několik koncertů i na festivalech. Idol ze soutěže Superstar se vybarvil a umí to parádně rozjet!

Roxor z Nymburka slaví 30 let! Heavy metalová kapela se po letech dala znovu dohromady a máme možnost ji slyšet naživo. Kapela se do toho pořádně opřela, vydali totiž několik nových CD během pár let. Určitě se máme na co těšit. Tak co? Oslavíme s nimi kulatiny a na jejich počest to pořádně rozjedem?

Tak jako minulý a předminulý ročník, tak i letos nás poctí svoji přítomností Ost+Front z Berlína. Jejich hororová vizáž znásobuje atmosféru vystoupení. Potkat je někde v noci v lese, zakousnu se do stromu a dělám, že jsem větev. Dělám si srandu. Bude to mazec.

Dále se můžeme těšit na Pipes&Pints s novým zpěvákem Travisem. Jestli dokáže rozjet show jako Mike, se přesvědčíte sami.

Co by to bylo za festival bez psy-core? Na pódiu se objeví další kapela v maskách - Dymytry. Mají vždycky skvěle připravenou show. Nechybí plameny, velké obrazovky s pozadím, ani mohutné kytarové riffy v podání Dyma a Gorgyho.

dymytry 1200x450 c default

Tyhle a spoustu dalších rockových či metalových kapel máte možnost slyšet a vidět 17.-18.8.2018 na 5. ročníku Rock of Sadská!

Pár slov na konec… Nebuď máslo a doraž!

Pro Rockpalace Miri Koky Kokošková