Země se otřásá – projekt Zemětřesení se vrací po 25 letech!

  • Číst 5041 krát

Před pětadvaceti lety senzace, která notně zahýbala zdejší rockovou a metalovou scénou, dnes legenda, která podniká comeback po čtvrtstoletí. A právě při té příležitosti se čtveřice, která je poctou prvnímu českému hardrockovému zpěvákovi Jiřímu Schelingerovi, vrací na scénu. Vše odstartovala o rok dříve (1992) rozhlasová anketa Černá vrána. Tehdy ji v jednotlivých kategoriích vyhráli zpěvák Aleš Brichta, kytarista Miloš „Dodo“ Doležal, baskytarista Vlasta Henych a bubeník Štěpán Smetáček.

Slavná sestava se zanedlouho představí na osmi koncertech po celé České i Slovenské republice. Speciálním hostem bude Milan Schelinger, mladší bratr Jiřího.
Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ale kvartet chce volně navázat na koncerty z roku 1993, to znamená, že repertoár bude tvořit celá deska Zemětřesení plus mnoho překvapení. Některé skladby se na koncertech už hrály, některé dosud ne.

Dodo vzpomíná na to, co mu dala účast v projektu Zemětřesení: „Byla to obrovská souhra okolností, pomocí toho projektu jsem potkal mnoho lidí ze staré gardy. Bylo to poučné a příjemné zároveň, seznámil jsem se s rodinou Jirky Schelingera. Myslím, že to bylo příjemné i pro ty tehdejší přímé účastníky z Jirkovy kapely, zvedli jsme opět docela velkou vlnu zájmu o jeho hudbu a následně i jeho desky. Firmy začaly znovu dokola vydávat Schelingerovy nahrávky, klipy se začaly objevovat na internetu v digitální podobě. Jirkovy koncerty byly pro nás v našem mladém věku zásadní. Byl to showman a měl výbornou rockovou kapelu. Věřím, že i po těch 25 letech dokážeme jak koncertně, tak novými nahrávkami, že nám na něm záleží“.
A Vlasta Henych dodává: „Zemětřesení pro mě představovalo poctu nejen hudbě Jirky Schelingera, ale všem muzikantům u nás, kteří měli podíl na mém rozhodnutí je následovat. Z dnešního pohledu je to pro mě vzpomínka na skvělý projekt s talentovanými a jedinečnými vrstevníky. Díky Zemětřesení se můj hudební život stal pestřejším a ještě zábavnějším.“

Na všech vystoupeních budou autogramiády a prodej speciálního merchandise (kalendáře, trička, batohy, čepice, mikiny, placky, otvíráky…). Již nyní je polovina koncertů těsně před vyprodáním, druhá polovina se k tomu blíží, proto s nákupem lístků neotálejte.

baner zemetreseni

Listopadové tour 2018:
18. Praha, Palác Akropolis
20. Liberec, Lidové sady
21. České Budějovice, KD Vltava
22. Plzeň, Alfa
26. Bratislava, MMC (Randál)
27. Brno, KD Semilasso
28. Ostrava, Barrák
29. Vrútky, RC Mlýn

Předprodeje: www.ticketstream.cz, www.ticketmaster.cz, Plzeňská vstupenka, Slovensko www.ticketportal.sk. Více informací na www.zemetresení2018.cz a oficiálním FB Zemětřesení.

Časová plán
Neděle 18.11. Praha, Palác Akropolis:
18:30 - 19:10 9. Planeta
19:00 - 19:30 Autogramiáda Zemětřesení
19:35 - 20:15 Frozen Poppyhead
20:35 - 21:55 Zemětřesení

Úterý 20.11. Liberec, Lidové sady:
18:30 - 19:10 Frozen Poppyhead
19:00 - 19:30 Autogramiáda Zemětřesení
19:35 - 20:15 9. Planeta
20:35 - 21:55 Zemětřesení