The Legends Rockfest Hořice zveřejňuje časový rozpis: programu vévodí Zemětřesení a Škwor

  • Číst 3005 krát

Třetí červencový víkend má již své pevné místo v prázdninových plánech rockových fanoušků z celé republiky. Právě tehdy se v Hořicích pravidelně koná The Legends Rockfest – festival, který si za osm let existence vybudoval dobré jméno a letos získá ještě větší lesk. Letošní osmý ročník (19.-20. 7. 2019) budou totiž provázet dvě zásadní události v hudební i mimohudební oblasti. Tou první je vystoupení projektu Zemětřesení, který si vybral The Legends Rockfest jako jedno ze tří exkluzivních míst, kde v létě vystoupí pod širým nebem. Tou druhou je rozšíření festivalu do celého prostoru hořického areálu U Věže.

Pátek ve znamení Zemětřesení, v sobotu zazní rock, metal i punk
Fanoušci samozřejmě napjatě čekají na zveřejnění časového rozpisu festivalu – ta chvíle nastává právě teď. Celý festival otevře svým vystoupením kapela Metanol, následovat budou tvrdší tóny kapel Cocotte Minute a Plexis. Pak už dojde na nesmírně očekávanou záležitost – vskutku legendární projekt Zemětřesení (Brichta-Doležal-Henych-Smetáček) s repertoárem složeným z písní Jiřího Schelingera. Právě Hořice jsou místem, kde Zemětřesení odehraje jedno ze tří exkluzivních open air vystoupení v Česku a na Slovensku. Poté čteme v programu tři jména, která vždy zaručují plný kotel a dobrou zábavu – Trautenberk, Traktor a Doga.
V sobotu dopoledne vyžene spáče ze stanů Vanaheim následovaný Alžbětou a velmi oblíbeným Komunálem. Všechny metalové fanoušky potěší obnovený Vitacit, keltsko-punkovou originalitu přinesou Pipes and Pints. Dnes již hořická stálice Limetal obsadí scénu v podvečer, po dvou letech se vrátí také Krucipüsk. Vyvrcholením festivalu bude plnohodnotný koncertní set kapely Škwor. A pro ty, kteří ještě ani po dvoudenním maratonu nebudou mít dost, zahrají kolem půlnoci V.A.R.

Rozšíření prostoru znamená větší komfort
Protože se fanouškovská základna festivalu každý rok rozrůstá, připravili pořadatelé letos novinku. Jak bylo již vícekrát avizováno, festival bude probíhat v celém areálu U Věže, nejen v jeho části jako dříve. Rozšířený prostor má přispět k většímu komfortu návštěvníků – umožňuje vybudování nových odpočinkových zón i posílení toalet či rozšíření občerstvovacích míst. V plánu je zajištění více míst k sezení a ploch k odpočinku. Další novinkou budou vratné (zálohované) kelímky – nebude chybět limitovaná edice pro sběratele suvenýrů. A i letos se samozřejmě chystá stanové městečko pro ty, kdo chtějí během festivalu přespávat v těsné blízkosti areálu.

the legends rockfest casovy rozpis 2019

Občerstvení včetně nonstop stánku
Spokojený pocit z návštěvy festivalu dělá samozřejmě i občerstvení. Točit se bude pivo Radegast 10°a Plzeň 12°, pro řidiče Birrell. Nealko nápoje zajistí Koli Kolín. Své zastoupení v podobě krásných hostesek a silného pití zde bude mít i Jägermeister. Festival opět slibuje také pestrý výběr míchaných nápojů, vinotéku a café bar. Tradičně nebudou chybět domácí vepřové a hovězí steaky, burgery a klobásy, Asia bistro či XXL langoše. Nově budou k dispozici bagety s trhaným masem a špízy nebo belgické hranolky. U vstupu bude opět nonstop stánek s nabídkou od snídaně po pozdní večeři. Letos nabídne festival návštěvníkům i ukázku výroby věhlasné místní speciality – Hořických trubiček.

Divácká soutěž popularity kapel
Doprovodnému programu bude jako vždy vévodit soutěž o divácky nejúspěšnější kapelu festivalu. U vstupu obdrží fanoušci žetony, pomocí kterých pak budou hlasovat: vhodí je do připravených nádob ve festivalovém shopu, a tím dají hlas své oblíbené kapele. Vítěz obdrží sošku – zmenšeninu „paroháče“, který je symbolem The Legends Rockfestu. Podaří se loňskému a předloňskému vítězi – Traktoru – zkompletovat hattrick, nebo si prvenství tentokrát zajistí pro sebe někdo jiný?

Výzdoba areálu: i letos přibudou nové prvky
The Legends Rockfest je známý a jedinečný také originální výzdobou, díky které byl v roce 2017 zařazen časopisem Rock&Pop mezi pět nejkrásnějších českých festivalových areálů. Během zmíněných osmi let existence postupně vznikly dva a půl metru vysoký kamenný symbol rockového paroháče umístěný po levé straně pódia, stylová vstupní brána, kulisa o šedesáti metrech čtverečních kolem pódia, středový obelisk s orlem na vrcholu, vlajky věnované vítězům diváckého hlasování o nejoblíbenější kapelu, které lemují plochu před pódiem, plastický nápis The Legends Rockfest, velké pexeso s fotografiemi z festivalu či koule s uvedením všech doposud vystupujících kapel, symbolizující „náš svět“. Letos přibudou dva orli na podstavcích u vstupní brány. Orel má symbolizovat vizi a sílu. Kéž se stanou i symbolickými strážci klidu a pohody po dobu celého festivalu.

Příležitost k výletům
Když manželé Lhotovi tento festival zakládali, přáli si, aby se pro fanoušky mohl stát příležitostí k malé tuzemské dovolené. A právě to se časem naplnilo. Návštěvníkům jsou v Hořicích a okolí k dispozici nejrůznější místa, která stojí za návštěvu. Hned vedle areálu stojí architektonicky zajímavá Masarykova věž samostatnosti, která má po dobu konání festivalu dokonce prodlouženou otevírací dobu. V nedalekém okolí se nachází např. unikátní prvorepublikové koupaliště Dachova, ZOO Dvůr Králové, Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou, pohádková přehrada Les Království, rodný dům Karla Jaromíra Erbena v Miletíně, Prachovské skály a řada dalších míst oblíbených turisty.

Vstupenky v předprodeji i na místě
Předprodej vstupenek a dárkových setů s řadou výhod a bonusů probíhá ve festivalovém e-shopu do konce června 2019. Ti, kdo to nestihnou do začátku prázdnin, si mohou zajistit vstupenky v předprodeji ještě do 15. června v celorepublikové síti Ticketstream. Po tomto termínu bude možné zakoupit vstupenky na místě, kde budou v dostatečném množství také slevové lístky pro mládež do 17 let, držitele studenstkých karet i držitele průkazu ZTP. Děti do 125 cm mají vstup zdarma. Více informací na oficiálním webu www.thelegendsrockfest.cz.

Videopozvánka: 

 

Zdeněk Lhota
+420 604 208 056
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.thelegendsrockfest.cz

TZ: Sylva Kaplanová