Kapelu Rain představuje Lukáš Kugler

  • Číst 7797 krát

Kapela RAiN, Crossover-metalová smečka, pro kterou to nebylo v poslední době po stránce obsazení kapely úplně jednoduchý, se už od začátku roku 2019 představuje v nové sestavě.

Jediným zakládajícím členem, co v kapele zůstal od začátku, je Honza Kvapil (zpěv/kytara). Dále k němu v současné době patří Filip Čáp (kytara/zpěv), Honza Miller (kytara), Jaroslav Kastner (basa), Lukáš Kugler (bicí) a Vladislav Čáp (synth.).

“Změn se nebojíme a vlastně je to i k něčemu dobrý”. Žánrová různorodost muzikantů vede k rozmanitosti hudby, kterou děláme. Ta v sobě mísí prvky rocku, metalu, ale pořád je to ten starej dobrej crossover, co musí, jak se říká, sedět na prd*li. A taky že sedí.

RAIN VILDA

Toho je nicméně důkazem nejnovější album z dubna 2019, co nese název Svět bláznů. Hostem nám byl Vilda Čok, nazpíval nám bonusovej track Ornitolog "Čokoverze". Tuhle placku jsme natočili ve Studiu Hostivař u Zdeňka Šikýře. To není reklama, věřte mi, že takhle dobře odvedená práce se musí někde zmínit. Kdo si doteď neposlechnul, neví, o co přichází…

Během roku 2019 kapela RAiN odehrála desítky koncertů po celý České republice. Bary, kluby, kulturáky, no a hlavě letní festivaly, kde určitě stojí za zmínku třeba Fryyfest. Je super, sejít se na jednom pódiu s kapelami ze zahraničí, jako třeba Master Plan nebo Exit Eden. A to ani nemluvím o těch českých.

Na příští rok se nám už celkem slušně plní kalendář akcí, máme v plánu natáčení dalšího klipu, protože YouTube pořád frčí, žejo, složíme pro vás zase nový pecky, aby bylo co poslouchat, a hlavně! se s vámi sejdeme zase na dalších akcích, to je to PALIVO, co nás pohání dál. Hlavou se mi teď honí, že bych pro RAiN napsal věc s názvem “Benzin”, ale ta už svýho autora má :)