Seven – nová sestava, nové písně!

  • Číst 7304 krát

Kapela Seven z Mladé Boleslavi přichází s novými songy a v novém složení. Více nám prozradil její zpěvák Tomáš Kargl.

Na konci roku 2018 se kapela otřásla v základech. Po vzájemné domluvě odešli tři dlouholetí spoluhráči, zpěvák Filip Šubr, basák Jožin Bursa a bubenik Petr Macek, aby se každý vydal svou vlastní cestou. Filip s Jožinem si založili nový projekt a Máca přestoupil do kapely Debill Heads. Aby Seven mohl dál fungovat, museli jsme najít nový muzikanty, kteří budou jejich adekvátní náhradou, a hlavně to muselo být rychle.

Hledání nebylo jednoduché, ale nakonec se k mé velké spokojenosti vše podařilo a do kapely naskočili noví a zkušení hráči. Bubeník Dominik Novotný a basák Martin Hráský. Oba kluci hráli v různých kapelách, kde během svého působení nasbírali spoustu hudebních zkušeností, takže nebyl problém, aby rychle do našeho rozjetého vlaku nastoupili, a společně jsme mohli připravit koncertní program pro novou sezónu.

modra emoce jpg

V únoru letošního roku jsme pod producentským dohledem Dana Škráška začali pracovat na nových skladbách, které nahráváme a postupně také zveřejňujeme na sociálních sítích. Zatím máme hotové čtyři songy, ale protože chceme vydat plnohodnotné album, soustavně pracujeme na dalších a už brzy se tak znovu nastěhujeme k Danovi do jeho pražského studia Whitechicken, abysme mohli naším fanouškům nabídnout novou várku rockových songů. Jsme opravdu moc rádi, že se nové skladby líbí, což bylo patrné po zveřejnění songu Provokatér, který měl po 14 ti dnech na YouTube přes 1,5 tisíce zhlédnutí a ta stále přibývají. Velmi dobře si vedou i skladby Madeira, Hra s osudem, nebo motorkářská "hymna" Baroni.

Autorsky se na tvorbě podílíme s kytaristou Honzou Veselým, který dává dohromady muziku, já dělám texty a melodické linky, ale konečné aranže jsou vždy dílem celé kapely a producenta.

Snažíme se, aby naše tvorba moc nevybočovala od stylu, na který jsou fanoušci Sevenu zvyklí. Tedy rockové, melodické skladby s texty, které jsou snadno a rychle zapamatovatelné a které ještě dlouho po návštěvě koncertu zůstanou znít v hlavě každého posluchače. A této předlohy se chceme držet i v naší další tvorbě. Jestli to děláme dobře, to už musí posoudit sami posluchači a návštěvníci našich koncertů, na které všechny zveme prostřednictvím našeho oficiálního webu www.iseven.cz, kde najdou i ostatní info o kapele, nebo odkazy na sociální sítě.

Závěrem bych vás ještě rád pozval na společné koncerty s kapelou WIX s Lubošem Odhánělem, které jsou naplánovány na rok 2020, kdy já i Luboš oslavíme své kulaté životní jubileum. Jaké, to už necháme na čtenářích Rockpalace.

Děkuji za společný pokec a těším se na viděnou na některém z našich koncertů.

Čau Tom