O projektu PETROLEUM s Ivo Plačkem

  • Číst 7530 krát

Po návratu Mirka Valenty do Čech, kdy žil a pracoval 15 let v Anglii, vzešel návrh na vytvoření jedné autorské skladby Paradise. Vzhledem k tomu, že se podařilo nesmírně snadno sehnat zbytek ansáblu a skladba dopadla nad očekávání dobře, včetně ohlasů z celého světa, bylo rozhodnuto ve skládání pokračovat.

IMG 7539
Celý proces probíhá velice pomalu, jednak z důvodu občasných setkání a velké práce nad celkovou produkcí a aranžováním do formátu, který je veden spíše nežli klasická metalová skladba, do podoby symfonické, nebo filmové hudby. Nahrávky vznikají ve vlastních studiích Warchild, Chorus a mix a mastering ve studiu Noisebleed. Na nahrávce Paradise se mixu a masteringu ujal známý Honza Kapák ( Master´s Hammer ), ovšem projekt Petroleum potřebuje svého dvorní zvukaře, s jiným, než klasickým metalovým přístupem a tím se stal modernista Tomáš Žák ( Noisebleed ).

IMG 7553

Výběr osob do projektu Petroleum probíhal snadno, neboť jádro Petrolea tvoří bubeník Ivo Plaček, který dlouhodobě spolupracuje s multiinstrumentalistou Alešem Hrnčálem, kteří spolu před vznikem Petrolea vydali společný počin IPAH - " Mrchožrout ", na kterém spolupracovali též varhanista Vít Janata, známý z hraní v Pražské Lorettě,Pražských kostelech a krematoriích a v neposlední řadě jako zvukař pro Český dabing. V projektu IPAH figuroval jako grafik Tom Chymus Hanzl, který byl též osloven a mimo grafiku a tvorbu klipů, do Petrolea přispívá jako doprovodný zpěvák. Petroleum potřebovalo tympány a tam byla volba jasná. Bývalý spoluhráč Mirka Valenty a obrovský kamarád Honza Silenthell Přibil do projektu naskočil bez váhání. Spíše náhodou, než účelově se v Petroleu objevila dříve naše fanynka, nyní již právoplatná vokalistka, Jam Valcors, která je naší hudbě natolik oddaná, že se kvůli Petroleu odstěhovala z Kolumbie do Čech a nyní má na starost správu profilu, reklamu v zahraničí a komunikaci s fanoušky. Tato sestava se podle potřeby obklopuje dalšími hosty.

IMG 7596

Chceme dělat kvalitní hudbu, kde se můžeme jakožto studiový projekt do sytosti a bez jakéhokoliv omezení vyřádit a budeme rádi, když si naše hudba najde svoje fanoušky. Na kontě máme zatím 5 skladeb a již nyní doba přesahuje 45 minut, tak že se rozhodujeme udělat ještě maximálně 3 věci a vydat plnohodnotné album v luxusním obalu, který vytvoří Mr. Chymus.

Více z této kategorie: « Projekt PETROLEUM The Inhibitor »