The Inhibitor

  • Číst 7812 krát

Kapela The Inhibitor pochází z moravského města Hranice, přičemž její začátky se datují už do roku 2011, od kdy vystupovali pod názvem Inhibitor. Tak jako se kapely hledají napříč žánry a sestavami se kapela ustálila v létě roku 2018, kdy našla svou krevní skupinu, a to je právě důvodem proč před název začali psát anglický určitý člen.

The Inhibitor se svým projevem zařadili do žánru EDM metalu, kdy kombinují ostrý kytarový zvuk s prvky elektronické taneční hudby. Na první pohled to může vypadat jako trochu schizofrenní kombinace, nicméně kapela razí myšlenku, že je třeba hudbu zkoušet jinými způsoby než variacemi na metalové riffy a rockové skladby, tak jak je známe již od raných let osmdesátých.

TITLE oprava

V současné sestavě je pětice členů. Patrik Bálint na kytaru a Jan Rössner na baskytaru s doprovodným zpěvem jako zakládající členové, o něco více než bratři a o něco méně než manželky, Marek Angelovič na kytaru a choreografii sídlištních chlapců, Roman Gužalovič na bicí a vetování návrhů a podnětů ostatních členů a nakonec nejdůležitější článek tohoto kvinteta – Jaroslav Kučera na postu hlavního zpěváka.

Formace se ustálila v létě 2018, jak již bylo zmíněno a od Vánoc 2018 do května 2019 po večerech ve studiu BOMB JACK v Hranicích nahrála desetistopé album pod názvem The End Is Hear, které bylo pokřtěno 14. prosince v domácích Hranicích v rámci události No Borders. O týden dříve spatřil světlo světa klip ke skladbě Catalyze The Inhibitor, která právě vysvětluje volbu názvu kapely a je kapelovým debutem. Klip můžete shlédnout na následujícím odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=qz4y170-s8Y

The Inhibitor
Bandzone.cz/inhibitor
Facebook.com/ourinhibitor
Instagram.com/inhibitor.band

IMG 0009