POWER 5 chystají reedici alb

  • Číst 7520 krát

Valašská heavy metalová formace POWER 5 chystá digitální reedici všech svých alb, které dnes už nejsou fanouškům k dispozici.

„Při diskuzi s fanoušky nad playlistem našich koncertů jsme si uvědomili, že noví a mladí fandové neznají naše staré desky. Ty vyšly ve své době na CD a jsou dávno vyprodané. A tyto desky nejsou dostupné ani nikde na internetu. Mladší a noví fanoušci, ale třeba i novináři, tak nemají možnost naše staré písničky znát nebo poznat“. vysvětluje důvody digitální reedice zpěvák skupiny Olin Škrabal.

Reedice alb skupiny POWER 5 proběhne digitální formou a nebudou tedy lísovány nové CD. Pro fanoušky, kteří chtějí hudbu streamovat zdarma, budou jednotlivé desky k dispozici na kapelním kanálu na YouTube a také na mobilních aplikacích.

Ti kteří chtějí skladby vlastnit a tím také podpořit skupinu, ti si je budou moci koupit v digitální podobě.

K tomu Olin dodává: „Byly i úvahy o tom, že by jsme desky vydali formou nějakého výročního CD nebo LP paketu. Ale jedná se o nákladnou záležitost a všichni dobře víme jak je to dnes s prodejem CD. Tak jsme nakonec zvolili digitální variantu. Ale zase jsme si dali tu práci, že jednotlivé skladba zveřejněné na YouTube budou opatřeny texty, takže každá skladba bude vlastně samostatné lyric video.“

Jednotlivé desky budou zveřejňovány v průběhu jara. A na FB profilu skupiny budou vycházet články k historii vzniku jednotlivých desek. Členové skupiny tam také dopodrobna rozeberou vždy několik zajímavých skladeb z jednotlivých desek.

Skupinu Power 5 lze také najít na oblíbené streamovací službě Spotify. „Na Spotify jsme umístili naše poslední CD Talisman, jehož součástí bylo také Best of album. Takže některé staré skladby se nachází také tam“.

Toto reediční vzpomínání je předznamenáním roku 2021, kdy skupina POWER 5 oslaví 25 let na scéně a má v plánu vydat zcela nové řadové album.

www.power5.cz
www.facebook.com/power5band
www.youtube.com/user/power5cz

Power 5 promo foto WEB 01