Lautr a jeho Pošetilá

  • Číst 7982 krát

LAUTR se personálně utřepával posledních 7 let, abychom letos v několika měsících nahráli a vydali debutové album Půlnoční anděl.

Točili jsme ve Studiu Citron a v Bomb Jack studiu. Vlastně nadvakrát, protože první zvukař na půl roku zmizel i s našim natočeným materiálem. Ale jak už to bývá, všechno zlé je k něčemu dobré. Měli jsme čas si všechno ujasnit a dát písničkám co potřebovaly. Zejména spolupráce s Wendelem Dreiseitlem v Bomb Jack studiu, kde jsme dělali i finální mix, se ukázala jako velmi příjemná a přínosná. Nutno říct, že Wendel točil např. desky Dymytry, jejich frontmana Prothea, či Traktoru. Má obrovské zkušenosti a díky němu má naše deska skvělý zvuk.

Ve středu večer jsme pustili do světa klip k písničce Pošetilá. Vede si náramně, jsme za to moc rádi. Klip jsme natočili za jedno odpoledne a večer. To, že je jako první je způsobeno tím, že jsme ještě chtěli stihnout babí léto, které se proplétá textem. Písnička je inspirována skutečným příběhem, život někdy není peříčko… Až na kytaristu Kubu Šťastného, který byl v době natáčení zaneprázdněn, jsme si všichni střihli v klipu svou roli. Já s kapelníkem Jožou Hladkým mafiány, klávesák Víťa koronera a basák Dušan detektiva. Hlavních rolí se skvěle ujali Tereza Pufferová a David Červeňák. David vyrůstal v dětském domově a náš příběh mu byl velmi blízký. Bylo to znát…