Horizont v (korona)krizi? Nepřipadá v úvahu!

  • Číst 7352 krát

Když se zakázalo pořádání veřejných akcí, spousta kapel se uchýlila ke streamování koncertů a kluci z luhačovské kapely Horizont rozhodně nebyli výjimkou.

Úplně první streamovaný koncert Horizontu, který byl rovněž okamžitou reakcí na opatření souvisejících s pandemii, proběhl na jaře roku 2020. Když se situace začala uvolňovat, všem kapelám a pořadatelům svitla malá naděje, bohužel jen na chvíli. Právě proto kluci od začátku října minulého roku začali plánovat další online koncert. Chtěli ale, aby byl něčím speciální a trochu jiný od ostatních koncertů, co už měli za sebou. Proto se rozhodli pro Vánoční Benefiční SPECIÁL s Horizontem. Možná trochu krkolomnější název, ale naprosto vystihuje, o čem živák byl a v jakém duchu probíhal. Kapela dala dohromady pár koled, které si po svém tak trochu upravila a dala jim poněkud "ráznější rockový kabát". O tom, že playlist byl opravdu pestrý svědčí i fakt, že se objevili Vánoční klasiky jako Neckářova Půlnoční, Gottova skladba “Jsou svátky”, Last Christmas od britské kapely Wham! a pak také songy samotného Horizontu Naruby, Hlavou proti zdi, Konec světa a další. Po celý tento predštědrodenní večer se vybíralo na Matýska Horáka z Vlčnova, který trpí svalovou myopatií a potřebuje peníze na rehabilitace, které mu pomáhají tuto nemoc zvládat o něco lépe. Celou akci proto zaštiťovala charitativní organizace Korunka Pomáhá včele s paní ředitelkou Veronikou Záhorskou. Korunka nakonec vybraných 21 572 Kč zdvojnásobila, takže Matýskovi přišlo celých 43 144 Kč na rehabilitace.

Po streamu se to ale klukům z kapely zdálo málo pomáhaní, a tak se rozhodli pomáhat závěrem roku ještě jednou. Dům pro seniory v Luhačovicích měl nápad uspořádat sbírku šampaňských pro přípitek klientů na Silvestra. Kapela proto věnovala domovu pár lahví tohoto moku a zakončila tak koronavirový rok další charitativní tečkou.