Za Melissou do Berouna

Nedělní parné odpoledne a já místo koupání v bazénu sedám do rozpáleného auta a mířím do Berouna. S horkem si naštěstí klimatizace brzo poradí a v autě je příjemně. Těším se do města Medvědů, dnes tam v rámci Bekule (Berounské kulturní léto) vystoupí se svým akustickým programem kutnohorská Melissa na pozvání MKC Beroun. Jsem zvědavý na jejich set, jelikož jejich poslední album Taverna mám hodně rád.
Akce se koná v příjemném prostředí Náměstí J. Barranda. Start patří otvíráku Taverny – Jarmarku a náměstím se nese krásná středověká muzika, s výbornými texty a výrazným ženským vokálem. Když člověk zavře oči, snadno se s muzikou Melissy přenese do dob středověku, městských jarmarků, rytířských turnajů...
K mé velké spokojenosti CD Taverna tvoří nosnou část programu, takže zazní Hlas srdce, Průvodce, Obzory, Nevěsta… a pro mne veliký hit Šaty z plamenů. Melissa volí taktně průřez svou tvorbou, historií ovlivněné balady střídá svižnějšími písněmi. Překvapení je i zařazení hned tří nových skladeb – Jako voda, Šašek a Bailarina. Pokud jsem dobře vnímal, zaznělo devatenáct písní, včetně dvou instrumentálek a vyžádaného přídavku – Šaška.
Výborný koncert, výborná organizace, výborný výkon kapely, která se zjevně bavila, stejně jako my, posluchači.
Melissa koncert vlastně vložila mezi své aktuální studiové aktivity. Má rozpracované nahrávání minimálně čtyř nových písniček. K nim je před dokončením jeden videoklip, druhý se bude natáčet za pár dnů a třetí je v plánu pravděpodobně na podzim. Další skladby bude skupina dokončovat a nahrávat průběžně a zároveň se začíná připravovat na další koncert 19.8. v Čelákovicích. Kdo můžete, nenechte si vystoupení Melissy ujít!! Jste zváni. Já sedám do auta a klidně si dám Tavernu i na zpáteční cestě.
www.melissamusic.cz

FOTO: © Alena Šustrová