Adié všem potvorám znělo v Šeříkovce

Sobotní hudební stánek KD Šeříkova opět patřil po pátečním rockovém večeru heavy metalové hudbě. Je až k nevíře, jak pestrý program KD Šeříkova na Slovanech nabízí!! Ale zpět k sobotě.
Celou akci začala karvinská legenda Ingott v čele s frontmanem Jurou Šperlem, který kdysi v devadesátých letech Ingott (dříve Ingot a pak Lament) zakládal. Šperl je dnes i znám jako kytarista stoupajícího Limetalu. Čtveřice muzikantů na pódiu vyvolala parádní heavy metalovou bouři, vynikající zvuk, barevné světelné kužele bičovaly pódium a titulní skladba Charon ze stejnojmenného alba otevřela set této karvinské smečky. Mrtvého mě nedostanou, Posledního kousne pes… kapele to šlape na sto procent a Šperlovy texty jsou fantastické. Snad jen těch proslovů tam mohlo být o něco méně, ale koncert jsme si na plno užívali až do závěrečné Adié všem potvorám a Reje pekel. Chyběla mi jen absence klipovky Možná jsem ztrácel čas, ale to je kapele odpuštěno. Každopádně se Ingott ve městě piva a rumu předvedl v tom nejlepším světle a těším se na nové CD, které by měla kapela pokřtít 25.12. 
Další kapela Eufory přijela ze Slovenska a kapela vzbuzovala zájem především mužského publika, a to svou půvabnou bubenicí Miriam. Když se tato krásná mladá lady s modrými vlasy procházela sálem, pánové si mohli ukroutit hlavy.
Kapela prezentovala především své poslední album Higher And Higher a nabídla zpěvný, melodický heavy metal, však se kdysi Eufory zformovali jako revival Def Leppard, ale dokáží zahrát i Motorhead. A Mima, jak říkají v kapele Miriam? Byla fantastická, stejně jako kapela. Bavili jsme se.
Třetí kapela Metallica revival Beroun – klasické čtyřčlenné obsazení alá Metallica. Že to berouňáci umí jsem věděl už dávno, když se spekulovalo o možnosti, že by se kapela mohla stát doprovodnou kapelou Aleše Brichty a já se s Alešem byl podívat na jejich zkoušce. Kapela využila 30. výročí alba Master Of Puppets, které tvořilo nosnou část jejich setu. Pánové to prostě umí a Metallica je jejich srdcovkou.
Jedničku dostává jak zvukař za výborný zvuk, stejně jako Master Light – vládce světel! Odvedli jste oba výbornou práci. Jak jsme si všimli, za bary se změnila obsluha, tak to šlo i tady jako po másle bez zbytečných prostojů.
Nahlédněte do bohaté nabídky KD Šeříkova, určitě si vyberete i vy. Třeba v únoru zde vystoupí králové gotiky - XIII. Století a věřím, že jejich Karneval roztančí celý sál.
Foto Martin Hanáček