V Šeříkovce opět vyprodáno!

Je prosinec 26.12. Konečně nastalo trochu klidu po celém shonu a přípravách okolo Vánoc a Štědrého dne. Ale co víc, v KD Šeříková je koncert mé oblíbené kapely Harlej, na který se já i moje dcery moc těšíme delší dobu. Rychle domů z práce, nasednout do auta a vyrážíme na dámskou jízdu. Kde jinde si odpočinout než právě zde. Cesta, přestože trochu pršelo, byla v pohodě a na místě jsme poměrně s předstihem a dokonce místo na parkování jsme našly hned a přímo před kulturákem. No pecka, začíná to skvěle! Stále trochu mrholí a tak rychle z auta a míříme do šenku v Šeříkovce, kde máme v plánu si dát ještě něco dobrého k jídlu před koncertem. Všude bylo plno, což nás nepřekvapilo ale co pro nás bylo opravdu velké překvapení, byla slova obsluhy – nevaříme, kuchyň stávkuje! Takže s těžkým srdcem opět nasedáme do auta a opouštíme naše skvělé parkovací místo a jedeme se najíst do nedalekého McDonald's.

Vracíme se poměrně brzy, opět využíváme posledních volných míst nedaleko KD a jdeme dovnitř. Již je otevřeno, tak nás čeká fronta, než se dostáváme do Šeříkovky. U vstupu to jde jako po másle, vyzvedáváme si akreditace a můžeme dále. Zdravím se s Petrem Kubáněm, odkládáme věci do šatny a vcházíme do sálu. I když je ještě asi 1,5 hodiny do startu první kapely, v sále už jsou docela početné skupinky lidí a balkony se taky plní. No, zabíráme druhou lajnu a tady prostě musíme vydržet.

IMG 1897

Ve 20.10 je na programu podpisovka Harlej a máme velké štěstí, stoly jsou asi metr od nás. Vchází kapela, usedá…a já čekala nával…. No, nestalo se a to překvapilo nejen mne a lidi okolo, ale z výrazu tváří i samotné kluky v kapele. Fronta na podpis byla asi 3x kratší, než na pivko u baru a tak cca po 5 minutách byl konec, kapela odchází a stoly se uklidily. Paní vedle nás kroutí hlavou, a že prý chudáci kluci, je mi jich líto. No, my podpisy máme a tak už nedočkavě čekáme, až to vše vypukne.

IMG 1900

Přesně tak, jak je v programu, světla už v poměrně dost narvaném sále pohasínají a na podium se vřítí kapela Rocksana. Tuhle bandu vůbec neznám a tak ani nevím, co od nich čekat. Ale povím vám, padla mi brada. Parta 4 mladinkých kluků okolo 15-17 let (netroufnu si odhadnout) do nás hned od prvního tónu pouští hodně melodický rock s chytlavými refrény a mně se to moc líbí. A lidem taky! Asi už po druhé písničce se lidé přidávají, tancují, pohupují se do rytmu a atmosféra je opravdu skvělá. Což mě ale překvapilo strašně moc, to je bubeník této kapely. Nebo spíš bubeníček. Klučík a já si říkám, kruci, tomu není víc jak 12 let. A moc jsem se nespletla. Na konci celého jejich vystoupení jsme se dozvěděli, že je mu pouhých 11 let. Ale!!! Klobouk dolů, byl naprosto fantastickej stejně tak, jako i celá tahle banda!!! Vřele doporučuju se na ně jít někam podívat.

IMG 1906

Světla se rozsvítí a koukám okolo sebe. Naprosto našlapaný sál a o balkonech ani nemluvím. Prostě Harlej nejsou „na prodej“ Harlej jsou vyprodaný. Světla pohasínají, rozsvítí se velký nápis Harlej a za obrovského pískotu a skandování se kapela vřítí na podium. Už první tóny rozezpívají naprosto všechny věkové kategorie. A to doslova! Vedle sebe tu stojí starší pán a vedle něho tak 10ti letý chlapeček s rodiči. Repertoár téhle bandy nemá cenu rozebírat, známe ho všichni. Hrají se všechny staré pecky, písničky z nového alba a dokonce tu zazní i překrásná písnička „ Sbírka“ jako vzpomínka na bývalého a nedávno zesnulého zpěváka Vládi Šafránka. Je to naprosto skvělá show, lidi se baví a na řadu přijdou i balónky. Skvěle ukončené vánoční svátky. Harlej, děkujeme!

IMG 1949

Pro Rockpalace Blancherose